top of page

Da jeg kom hjem - til meg selv

Det er torsdag kveld. Jeg sitter og slapper av med en kopp te etter kveldens Flyt-klasse på YamYoga. Fylt av glede og takknemlighet over å få leve dette livet, dele yoga og av meg selv - fordi jeg opplever så utrolig sterkt at dette er min livsoppgave i dette livet - min dharma...

Og snart skal jeg vende tilbake til stedet der jeg kom hjem til meg selv...

I februar 2012 dro jeg til Ashiyana i Goa, India for å delta på min første yogalærer-utdanning (TTC). Jeg hadde praktisert yoga i 2-3 år, lenge nok til å erfare noen av de litt dypere effektene av praksisen, i tillegg til de mer umiddelbare, og jeg hadde begynt å undervise litt. Jeg hadde ikke mer enn trådt inn i Ashiyanas vakre oase, før tårene begynte å renne... Og det gjorde de stort sett daglig, gjennom 5 fulle uker. Ikke av sorg, men heller en ubeskrivelig følelse av takknemlighet, lettelse, glede; jeg visste i det innerste dypet av meg selv at jeg var på en viktig og riktig vei.

Det var som om både sjelen og hjertet mitt trakk lettelsens sukk - jeg var i ferd med å stille min indre, dype lengsel etter å falle til ro i mitt virke... min livsoppgave.

På Hindi betyr Ashiyana "hjem" - og det er det virkelig. En god, trygg havn, en boble - der vi blir tatt vare på, sørget for, støttet, elsket og holdt i de prosessene vi enn måtte befinne oss i.

Selve lærer-utdanningen er unik; det faglige ligger selvfølgelig i bunn, yogafilosofi, anatomi, teaching-to-teach, sekvensering, justeringer osv. Men selve essensen i denne treningen handler om å finne din egen indre stemme, kilden din - som du formidler fra. Og når du har funnet den, spiller det egentlig ingen rolle hvor mye teknisk du kan... alt det kan læres - men "kilden", hjertestemmen - den kan ikke læres.

Vi var et stort kull våren 2012, herlige mennesker i alle aldre, fra alle 5 verdensdeler - og vi var velsignet med 4 helt fantastiske lærere - alle enormt kunnskapsrike på sine felt.

Mennesker man har delt en slik reise med, vi alltid bety noe helt spesielt.

Det er så fint å bla gjennom dagboka mi fra de ukene. Gjenoppleve øyeblikk og følelser. Det kjennes som så lenge siden; i sannhet et annet liv - likevel er det meg - og jeg må kunne si at "I was on to something"...

Min kjære venninne og medstudent Tania, gav meg et dikt:

Og nå vender jeg altså tilbake, for å assistere min kjære mentor og gode venninne Yamuna og være en del av teamet på Ashiyanas neste TTC, vel vitende om hvor sterk og transformerende denne reisen er; for å støtte, lytte, heie på og holde om. Dele av noe av det jeg kan og lære en hel masse.

Et nytt spennende kapittel venter -

Kjenner du også kallet?

Det er ikke for sent å melde seg på Ashiyanas 200t TT - ta kontakt med meg så hjelper jeg deg - marit@yamyoga.no

Vår kjære Yamuna kan du møte på YamYoga allerede førstkommende helg -bli med på Soui-in-Unity YogaHelg med Yamuna og Marco 20. - 22. September.

TILBAKE TIL RØTTENE -YamYoga Retreat i Goa, India Sist men ikke minst skal vi endelig holde retreat på Ashiyana, 29 mars til 5 april 2020. Her får du muligheten til å besøke India sammen med oss, utforske kulturen i trygge omgivelser, og gjøre yoga i kjent YamYoga stil, under palmene. Les mer her.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page