top of page

Mentoren min og meg

Så er det høst igjen…

Den våte, ville, vakre, strålende, fargerike høsten. Igjen slår det meg at; det året her – det gikk fort…

For et år siden hadde jeg akkurat avsluttet min 300t videreutdanning som yogalærer.

Siden 2012 hadde jeg vært oppslukt med å bygge og utvikle YamYoga. Jeg deltok jevnlig på fordypnings- helger og uker med lærere jeg likte og så opp til, men hadde gledet meg til muligheten for virkelig å få fordype meg, og bygge på kunnskap over flere uker – å dykke inn i bobla igjen…

Og høsten 2017 kunne jeg det. Da var makker Uwe, vår kjære Karina-Studiosupport og dyktige, ansvarsfulle lærere på plass - som kunne ta seg av drift, klasser og Yammere da jeg dro avgårde.

I forkant hadde jeg drevet research for å finne en 300t videre- utdannelse som appellerte til meg. Yogaveien min er til en stor grad formet av fornemmelser, dragning, mage- og hjertefølelser… mer enn jeg kan beskrive med ord; og med et hav av muligheter det ute – var det en stund vanskelig å bestemme meg for hva jeg skulle velge… Jeg var jo også til en viss grad begrenset av tid – og sted…. Jeg følte ikke jeg kunne reise langt avgårde til et sted som Bali og være borte fra mann og barn og YamYoga i månedsvis akkurat…

Våren 2017 så jeg et event på Facebook som jeg klikket interessert på. Det var en 300 timer Advanced Teacher Training med Doug Swenson og Lea Loncar. Doug er en legende i den vestlige yogaverden. Han er bror av den anerkjente Ashtanga-seniorlæreren David Swenson, og har undervist og praktisert Yoga daglig siden 60-tallet. Lea hadde jeg hørt om tidligere – den unge kvinnen fra Kroatia, som kom til Trondheim for 30 år siden for å studere Psykologi. Yoga eksisterte ikke i Trondheim på den tida – og siden hun ikke fant noe sted å praktisere – begynte hun like godt å undervise selv. Hun etablerte så den eldste og viktigste yogaskolen i Trondheim – Zenit. Opp gjennom årene har hun fordypet seg i yoga hos flere av moderne Yogas læremestere – som Sivananda, K. Pattabhi Jois og B.S.K Iyengar. Og Lea skraper ikke bare i overflaten, hun går virkelige i dybden med kropp, sinn og sjel.

Du kan lese mer om historien hennes her.

Lea sendte meg en epost på forsommeren – og spurte om jeg hadde tenkt å være med på Treningen, og jeg kjente at – ja det skal jeg. Jeg følte det på en måte som hun oppsøkte meg…

Jeg fikk leselister, materiale og oppgaver på epost – en viktig del av utdanningen var selvstudier i forkant.

Vakre Vis Selve Treningen foregikk i August/September 2017 på Estate Under the Paintbrush på den vakre øya Vis i Kroatia.

21 dager spekket med praksis, lesing, læring, trening, selvstudier, selvransakelse, øving, fordøying…

Det ble en annerledes trening enn jeg hadde forventet, og jeg lærte nok mer, og kanskje andre ting en det jeg hadde sett for meg på forhånd;

  • Som det å bli kastet ut i en oppgave – og virkelig kjenne på det å være sånn passelig god – eller middelmådig i noe… Å virkelig oppleve med hele meg at, ja, jeg er bra nok!

  • Å bli oppmerksom på hvor mye jeg faktisk kan, og kjenne enda tydeligere stedet i meg; kilden – jeg forsøker å formidle fra, til andre …

  • At den kilden er noe jeg er – ikke noe jeg kan tilegne meg…

  • Å forske, og formidle om ulike tema og lære av mine medstudenter og støtten som finnes i et slikt fellesskap…

  • Yogafilosofien formidlet på en så forståelig og integrerbar måte av Lea

Og Doug – en uutømmelig kilde av kunnskap om yogaformer, posisjoner, adjustments, assists, og med den åpne og respektfulle væren som mennesker som har «kommet over» ego har. Han uttrykker slik en en dyp glede, takknemlighet og fascinasjon over livet og alt levende som jeg nesten kun opplever hos barn…

Som når vi tuslet hjem sammen fra stranda og han klatret over et gammel stein-gjerde, og begeistret plukket en fersk fiken til meg. De smilende øynene hans…

Doug Swenson, 68 år – goals!

Og Lea …. Lea …. Som deler essensen i yoga – rett og slett gjennom den hun er;

Sterk, ydmyk, smilende, kunnskapsrik, engasjert, lyttende, formidlende… Hun ER stiram – sukham – stødig og sterk – myk og uanstrengt på en gang.

Lea er min læremester – min mentor. Et eksempel gjennom sin væren, og hun fant meg.

«When you teach what you love, and share what you know, You open eyes – minds and souls to unexplored worlds”

Og jeg er så utrolig takknemlig for at hun kommer til Ålesund og YamYoga i høst – slik at dere, våre kjære Yammere også kan få gleden av å være og lære sammen med henne.

Bli med helga 5-8 oktober <3 Det blir deilig FredagsYin, en spennende workshop, samt en masterclass for yogalærere.

Tema er; The Joy of Yoga Practice - On happiness and how to discover its full spectrum through body, mind and spirit!​

Yogaens Gleder - om lykke og hvordan oppdage dens fulle potensiale gjennom kropp, sinn og sjel!

Betraktninger: - Hva er essensen i menneskers lykke? - Hvordan kan vi være i tilfredshet gjennom hele livet? - Hva lærer yogafilosofien oss om lykke? - Hva er kroppens rolle i å skape indre glede og tilfredshet?

Utforsk din indre glede, og oppdag verktøy du kan bruke for å bringe kroppen mer i balanse, sinnet mer tilfreds og hvordan du skaper indre rom for sjelens stemme.

Og Lea underviser på norsk – med den mest sjarmerende, mykeste røsten jeg har hørt.

Les mer her, og påmelding kan du gjøre her.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page