top of page

En hyggelig helg med mala-knytting

I september i år var vi så heldig å få besøk av herlige Ingrid fra Yogaens Hus i Trondheim. Det ble ei innholdsrik helg med deilig yoga, undervisning om eteriske oljer, og ikke minst - malakurs!

På malakurs lærer hvordan du lager din egen mala, en oppgave som krever konsentrasjon, fokus og tilstedeværelse.

En fantastisk mulighet til å praktisere yoga!

En mala er et kjede som er skapt med fokus og intensjon og med spesielle steiner som bærer kraften av denne intensjonen. Kjedet kan være til støtte og hjelp når du skal holde konsentrasjon, meditere og skape mer rom for det du ønsker i livet. Mala brukes i ulike meditasjons- teknikker, f.eks. japa-meditasjon. Det er også et vakkert smykke.

Vi startet mala-kurset med å sette en intensjon for selve smykket, alle fikk velge fargen de ønsket, og så var vi i gang med selve knyttingen.

Marit i full konsentrasjon! ;)

Med en god dose tålmodighet, og med gode instrukser fra Ingrid, ble alle ferdige med sitt smykke, i løpet av en ettermiddag.

Dagen etter selve knyttingen, samlet vi oss for å ha mala-meditasjon. En fantastisk måte å meditere på, hvor du henter frem intensjonen du brukte når du laget smykket - og fokuserer på det.

Vi bruker malaet og ulike mantra (ord og setninger) som verktøy for å komme inn til pratyahara - tilbaketrekking av sansene, veien inn til meditasjon. Dette er også noe du kan finne fram og som er lett tilgjengelig i hverdagen når hodet stresser og kroppen er urolig. Malaet hjelper oss i å holde fokus og konsentrasjon under meditasjonspraksisen.

Japa Mala meditasjon er en eldgammel tradisjon vi finner både fra Hinduistisk og Buddhistisk tradisjon samt i en rekke andre trosretninger. Det er et verktøy som brukes for å samle tankene og stilne sinnet, slik at du kan fokusere på intensjonen du har. Selve mala-smykket behandles derfor med omsorg, og med respekt for kulturene og historien bak.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page