top of page

Yoga + kaffe = sant

Lukten av kaffe sitter i veggene og i i den lune atmosfæren rundt deg. Møblene er ryddet bort for å gjøre plass til yogamattene.

Igjennom høye store vinduer, ser du byparken, som allerede har begynt å endre farge fra det sommerlige grønne, til den herlige høst-palletten.

Og inne er rommet fylt av mennesker, klare for deilig etter-jobb-yoga.

I kjent YamYoga-stil starter klassen med dype pust, der du "lander" litt på matta, før det blir myke oppvarmingsbevegelser, etterfulgt av styrkende yogaposisjoner og solhilsner. Sittende posisjoner drar deg "ned igjen", før klassen avsluttes med deilig avspenning. Hele klassen er ledet av omsorgsfulle Marit som hjelper og støtter underveis.

Yoga på Jacu fortsetter frem mot vinteren; vi setter opp enda 5 yogaklasser i det nydelige lokalet til Jacu Kaffebrenneri i Ålesund Sentrum (Parkgata 18A).

Daglig leder, Anne Birte, gleder seg over samarbeidet med YamYoga. Hun har drevet Jacu Kaffebrenneri sammen med mannen Oliver, siden 2011, og startet opp på samme måte som YamYoga - med en drøm om å gjøre noe litt annerledes, og med en stor skaper-trang.

Etter et par år i Løvenvold-gata, fant de drømme-lokalet i Parkgata - en nedlagt trafostasjon! Det store kalde betongbygget, ble gjort om til et fantastisk luftig og varmt lokale, med mye ro og en god atmosfære. Anne Birte og Oliver har lagt mye energi og mange tanker bak utformingen, som ikke bare er fantastisk som en cafe og et brenneri, men også, som tilfeldigheten skal ha det til, en fantastisk yoga-shala.

Jacu har blitt til et samlingssted. Et sted i bevegelse. Midt i bysentrum. Og slik ble også samarbeidet med YamYoga til. Anne Birte var kjent med yoga på YamYoga i Spjelkavika, men tiden strakk ikke alltid til, og hun kjente en lengsel til å begynne på igjen. Vi på YamYoga var nysgjerrig på å ha klasser i Ålesund sentrum, for å gjøre yoga mer tilgjengelig for de som bor eller jobber i ytre bydel, og dermed var skapertrangen i gang igjen :)

Hva er yoga for deg, Anne Birte?

Yoga er noe jeg kjenner jeg vil ha tak i. Noe jeg er på vei mot, og noe jeg glimtvis har kjent på. Yoga er noe som er bra for meg. I min fase i livet, handler det nå om å finne roa i det å være alene, og det å ikke bety noe for noen. Alt jeg har gjort i livet, er så utenfra styrt. Yoga blir det motsatte. Jeg liker også veldig godt koblingen mellom det fysiske og det mentale. Jeg bruker kroppen, men får også mulighetene til å se noen av tankene som kommer, og noen ganger er det nesten som jeg må flire litt av meg selv og av de tankene.

Så lytter jeg til Marit, og vender tilbake til pusten.

Dessverre er det slik at livet kommer ofte i veien for yogaen, og det oppstår 10 hinder på veien fra kjøkkenet til døra. Det er vanskelig å komme på matta til tider, derfor er jeg så glad for at vi nå har yoga her. Da kan jeg gå på yogamatta rett etter arbeid, før jeg drar hjem.

Favoritt yogaposisjon:

Den siste - Shavasana ;)

Favoritt yogaklasse:

Jeg liker veldig godt de tidlige morgenklassene på YamYoga, MorgenFlyt.

Anne Birte i yndlings-posisjonen sin - Shavasana.

Velkommen til Yoga på Jacu. Klassene passer for alle!

Tid:

Tirsdager kl. 16.45 -18.00 fra 30 oktober

Pris: Pr. kr 1000,- for 5 klasser

Husk medlemsrabatt om du har medlemskap hos oss.

Begrensede plasser!

Les mer her, og kjøp deg plass her.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page