top of page

Ashtanga Yoga - noe for deg ?

Ashtanga yoga er en av de tradisjonelle retningene innen yoga, en styrkende, myk-gjørende og meditativ yogaform hvor vi gjør en fast serie hver gang.

Praksisen er ganske fysisk krevende, men tilgjengelig for alle ved at du starter med de grunnleggende posisjonene som kroppen er klar for, for så å bygge videre med flere posisjoner etterhvert. Derfor kan alle som er i normal fysisk form gjøre Ashtanga. Dessuten finnes det flere serier, så det finnes alltid noe mer å lære, når du er klar for det.

Ved å ta utgangspunkt i der du er, og ved å praktisere jevnlig, åpner kroppen seg litt etter litt. Samtidig lærer du å akseptere der du er, være i det som er, og at det er mer enn bra nok!

Ashtanga Yoga har mange fordeler, noen av disse er:

 • Ettersom du gjør en fast serie hver gang, får du oppleve det å "slippe" tankene om hva som kommer, og lære deg å bare være i pusten og flyten. Vi kaller det for meditasjon i bevegelse. I tillegg blir det lettere å gjøre yoga hjemme, da du vet hva du skal gjøre. Du trenger ingen utstyr, og kan gjøre praksisen din hvor som helst.

 • Serien er satt opp på en hensiktsmessig måte, der alle posisjonene og rekkefølgen er nøye gjennomtenkt for å gi best effekt. Du gjør ingen av posisjonene som du ikke er klar for.

 • Hverdagen vår er veldig uforutsigbar, og livet vårt går opp og ned. Ashtanga Yoga gir deg noe konstant/fast, igjennom alt det flytende i livet. Du vet alltid hvilke bevegelser du skal gjøre, og hva som fysisk vil skje på yogamatta. Det som skjer inni oss kan variere gang til gang, og Ashtanga Yoga er derfor en fin «måler» til å se hvordan du har det, akkurat i dag.

 • Når vi etter hvert bygger opp en regelmessig yoga-praksis opplever vi virkelig fordelene med yoga. Vi kan for eksempel oppleve; økt selvfølelse, tilfredshet, tilstedeværelse, mindre stress, bedre konsentrasjon, økt tålmodighet, større bevegelighet, økt balanse og generell kroppskontroll. Vi blir sterkere både i kroppen og hodet. I tillegg til dette kan yoga ha en forebyggende effekt på sykdommer, skader og fysiske og mentale plager.

YamYoga har mange spennende klasser på timeplanen! Ashtanga er en veldig populær retning innen yoga, både i Norge og utlandet, og du finner både menn og kvinner i alle aldre, på klassene! :)Noen dedikerer seg til denne formen, mens andre liker å kombinere med andre typer yoga.

Hos oss kan du praktisere Ashtanga på mange ulike nivå:

 • Ashtanga BASIC kurs - er for deg som er ny til Ashtanga, eller kanskje har vært borte fra fra praksisen en stund og vil ta opp tråden. Vi går rolig frem og forklarer de grunnleggende posisjonene.

 • Ashtanga Ledet - Læreren leder deg igjennom mye av den første serien i Ashtanga.

 • HelgeAshtanga - annenhver lørdag gjennom hele semesteret er det også ledet klasse, og noen ganger leder læreren oss gjennom hele den første serien.

 • FriFlyt - din praksis - En uledet klasse, der du gjør serien så langt du kan i egen pust. Læreren gir råd og veiledning underveis og nye posisjoner når du er klar for det.

FriFlyt- stil - meditasjon i bevegelse - nybegynnere og erfarne praktiserer side om side.

Vil du lære mer om Ashtanga kan du også lese blogginnlegget vårt her.

Er du nysgjerrig på hva yoga er, kan du også lese dette blogginlegget vårt:)

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle
 • Snapchat - Black Circle
bottom of page