top of page

Steikje fine gardine...

Denne artikkelen ble publisert i Bymagasinets vår-utgave 2018.

Alt er så fint og flott for tiden – det vet jeg, for jeg har både Facebook, Instagram og Snapchat.

Av og til kjenner jeg det i meg, et lite stikk av misunnelse, når jeg åpner en av disse appene og får perfekte hjem, lekre måltider, vakre feststemte mennesker eller pent danderte tær, hårete legger og sprudlevin foran bassengkanten slengt i fleisen, helt uten forvarsel.

Men når sannheten kommer for en dag, er det ikke alltid så perfekt som det fremstår. Bak gardinene skjer det litt av hvert, og Lykkelandet Norge topper noen av de tristeste statistikkene som finnes.

Selfietrynet er godt innøvd, men bakenfor skriker behovet for å bli akseptert og elsket.

Vi danderer og pynter, rigger til og feiker til livet ligner en amerikansk bryllupskake – Lekkert å se på, men uinteressant og meningsløs etter den første skjeen.

Anerkjennelse er viktig. Tommelen opp og smilefjes stimulerer hjernens produksjon av feelgood kjemikalier. Men det virker bare en liten stund, etterpå er det tomt, så da er det på’an igjen.

Hva er bakenfor dine gardiner?

Vi lever i en kultur der de fremste forbildene er en gjeng helsparklede bling personligheter som er operert og justert både her og der. I kjølvannet ligger småpiker med svarte sprittusjstreker istedenfor øyenbryn og griner seg i søvn for at rompa er for liten, midja er for brei og for at designerveska de svidde av alle konfirmasjonspengene på er såååååååå 2017. Mange voksne har det på samme måte.

Hva er bakenfor dine gardiner?

Vi er flokkdyr og vi er avhengig av interaksjon med andre. Dette behovet ligger dypt i oss. Ønsket om å bli sett, likt, akseptert. Derfor gjør vi oss til, pynter brura. Men når gardinene og det som er bak ikke står i stil, når vi bruker mer energi på gardinene enn på livet i huset, oppstår det problemer.

I yogaen øver vi på å rette blikket innover, observere og akseptere det som er, slik det er. Det er ikke lett, og noen ganger er det som finnes ikke videre vakkert, til og med sårt og vondt. Men alt er en prosess, og litt etter litt, ved hjelp av opphavet til livet, pusten, blir det lettere og lysere, og vi finner mot til å kultivere det ekte, det opprinnelige. Ingen staffasje, bare deg..

Tenk deg om, lukk øynene og hent frem dine næreste og fineste øyeblikk. Hva viste du frem da – gardinene?

Ærlighet, sårbarhet og gjensidighet er limet i relasjoner, i alle fall de ekte, de varige. Også i din egen relasjon til deg selv.

Så trekk fra gardinene, åpne vinduene på vidt gap! Slipp frisk luft og vårsolen inn. La den klare luften og lyset omfavne alt det som er der bakenfor. ALT det som er deg. Rot, rask og rusk, svakheter, galskap, smerte og skam men også styrke, unike særegenheter, følsomhet, talenter. Pust dypt, nyt av alt det som er deg, all din fullkomne ufullkommenhet. Kjenn på de vanskelige følelsene, selvkritikken, si takk og farvel, og la vinden sveipe med seg alt det gamle du ikke trenger lenger. Legg hendene på hjertet ditt og si til deg selv; Jeg elsker deg, akkurat slik du er, og jeg gleder meg til å tilbringe resten av livet mitt med deg <3

Gardiner kan av og til være nyttige de, privat er privat. Ta deg tid til å finne dine yndlingsgardiner, sy dem, strikk dem, kjøp dem. Men la de for guds skyld stå i stil med interiøret.

Unn deg selv en Gardinfri sommer!

Bli med på YogaCamp på Reindalseter 9.-13. Juli En mituke på dine premisser med lave skuldre, alenetid, kjekt samvær , gode turer og deilig mat. Perfekt om du er alene eller tar med storfamilien.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page