top of page

Reisebrev 2 fra India - Yoga hvorsomhelst.

Endelig er jeg på plass i Goa, hvor jeg skal være frem til 20 mars. Det er deilig å kunne pakke ut kofferten og føle seg litt hjemme, etter å ha bodd på mange ulike hotellrom de siste to ukene.

Etter 3 uker på ashram i Sør-India, dro jeg nemlig på en liten rundtur i nord - for å være litt turist og få oppleve de største og viktigste turistattraksjonene - som Taj Mahal. Ettersom jeg skal være såpass lenge i India (2,5 mnd) var det viktig for meg å få tid til å være litt turist også - mindre yoga og mer opplevelser. Og det er jeg veldig glad for at jeg gjorde!

Jeg booket meg en tur med Gadventures – et byrå som ordner guidet turer i flere ulike land verden rundt. De ordner alt fra bosted, til opplevelser og flybilletter, og ordner det slik at en gruppe reiser samlet. På turen jeg dro på var vi en kjekk gjeng på 18 personer, i en alder av 18-32 år. 6 fra Norge (inkludert meg), 8 fra England, 2 fra Australia, 2 fra New Zealand, og så guiden vår fra India.

En herlig gjeng.

En herlig gjeng.

Turen gikk fra New Delhi til Goa, med mange stopp på veien.

Noe av det vi opplevde var å se Taj Mahal, besøke storbyer og landsbygder, hilse på lokalbefolkningen, ri på kameler i ørkenen, danse med Gypsyer, smake på spennende lokal mat, gå på matlagingskurs med en lokal familie, se solnedgang fra sanddynene, se soloppgang fra fjelltopper, sove på natttog, ta lokal buss, besøke hellige steder og templer, og ikke minst fikk vi mange gode tips og lærte mer om India/hinduisme/yoga fra guiden vår som er født og oppvokst her :)

Det var fullt kjør fra første stund, og dagene gikk i ett. Lite tid til blogging, skriving og ikke minst yoga. En stor overgang fra hverdagen min i Sør-India.

Men masse opplevelser jeg aldri ville vært foruten.

Å ikke få så mye tid til yoga etter en lang stund på ashram føltes veldig rart ut, men noe av det jeg har tatt med meg fra tiden der er at yoga er så mye mer enn asana (yogaposisjoner). Det er viktig med en fast rutine og en stødig praksis – men ikke bank opp deg selv mentalt dersom livet til tider kommer litt i veien for dette. Bruk det som skjer i hverdagen til å øve på yoga hvor enn du er. Der du er akkurat nå - Øv på å finne balansen, være tilstede, puste og praktisere vennlighet både mot deg selv og andre.

Noe av det jeg har merket aller mest etter jeg kom ut fra den stille atmosfæren i sør - til det hektiske og bråkete i nord, er at det har blitt mer plass i hodet i mellom tankene mine. Jeg føler meg roligere. Sentrert. Det er mer mellomrom mellom det jeg tenker og det jeg gjør, og litt færre tanker. Jeg kan se en tanke komme, legger merke til den, og får mer tid til å velge om dette er noe som er verdt tiden min eller ikke. Negative eller dømmende tanker har blitt lettere å la passere. Å se de og la de gå.

Så selv om dagene er hektiske, og byene er bråkete, har jeg en enda større ro i meg enn tidligere - et indre smil. Jeg er i balanse. Ting går galt, vi blir forsinket, noen blir syke og dårlige, men jeg kjenner på meg at alt går bra til slutt. Jeg ser verden med litt andre øyne, og ser alt det fine i mellom alt det andre. India er full av kontraster og det er lett å henge seg opp i alt det vonde eller negative man ser. Men jeg legger mer merke til det positive. Alle de vennlige menneskene. Nord-India er et lite kultursjokk, men jeg kan være i opplevelsen uten å måtte endre, fikse eller klage på hvordan det er.

Og det har vært min yoga de siste ukene. For vel en uke siden var jeg veldig klar for å skape litt tid til yoga-asana igjen innimellom alt det andre, kjente at kroppen hadde trengt det - men så ble jeg slått ut av noen gufne bakterier i magen (også kalt Delhi Belly // reisemage). 2 dager i senga nært toalettet ble en ny mulighet til å praktisere yoga igjennom tålmodighet. Se tankene og la de gå. Puste og gjøre litt meditasjon.

Det som er så fint med yoga er at ingen kan ta det fra deg. Du kan gjøre det hvorsomhelst. Nårsomhelst.

Jeg vet jo at muligheten og tiden til å få gjøre yoga-asanas vil dukke opp igjen. Er det en ting du kan være sikker på her i livet så er det at alt er i endring - alt forandrer seg.

For en uke siden var jeg i Udaipur med en kjekk gjeng og gjorde masse sightseeing og lite yoga. I dag har jeg hatt en deilig og rolig dag i Goa - et yogaparadis, svømt i araber-havet og og hatt en 2 timers asana-praksis på Ashiyana yogasenter. Jeg er plutselig tilbake til rutinen min og asana-praksisen min. Det kjennes godt, men det som er enda bedre er at jeg nå vet at det ikke er noe krise om livet kommer litt i veien for praksisen. Flyt med det som er – det er det som er yoga :)

På dette yogasenteret kommer det snart over 30 mennesker som skal igjennom en 200 timers yogalærerutdannelse. Her skal jeg være og hjelpe til, undervise og assistere – frem til 20 mars. Gleder meg!

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page