top of page

MediYoga - noe for deg?

Yoga er kjent for å hjelpe mot stress og vonde kropper. En av yogaretningene vi underviser i, kalt MediYoga, er spesielt utviklet for dette - med medisinske formål.

Dette er en forskningsbasert terapeutisk yogaform som har en dyptvirkende, helsefremmende effekt. Klassene består av virkningsfulle, men svært enkle teknikker som bidrar til at kroppen din bruker mest energi på å holde deg frisk, bli friskere og ha en best mulig livskvalitet.

Her lærer du enkel yoga, meditasjon, pust-, konsentrasjons- og oppmerksomhets-øvelser, som hjelper deg til å ha det bedre med deg selv og gi mer slipp både mentalt og fysisk. Slik frigjør du ressurser til å holde deg frisk eller til å bli friskere ved sykdom.

Er du av dem som er i full aktivitet hele tiden, frisk og i godt humør, men strever med å kjenne ro i deg selv og slappe skikkelig av? Eller kjenner du deg kanskje "bare" litt småsliten, og har en følelse av ikke å rekke over av og til?

Stress, uro, kort pust, muskel og skjelettplager, rygg/nakkevondt, migrene, ME, fibromyalgi, MS, allergi, astma, slag, kreft, hjerteflimmer, høyt blodtrykk, søvnproblemer, svekket immunforsvar, utbrenthet, Parkinsons, angst, dårlig selvfølelse, spiseforstyrrelser, depresjon, artrose, psoreasis, lav libido. Svært mange av oss bruker mye energi på tankespinn, bekymringer og stress. Det preger hele fysiologien vår og er roten til veldig mange «folkesykdommer».

Det viktigste du kan gjøre er å stresse ned!

MediYoga har fått navnet sitt fordi denne type yoga er utviklet i tett samarbeid med moderne medisin, og forskningsmiljøet ved det Karolinska Instituttet i Sverige. Effektene blir stadig forsket på, og dokumenteres. MediYoga tilbys nå til pasientgrupper ved en rekke helseforetak og gjennom ulike pasientorganisasjoner som Kreftforeningen og Landsforeningen for Hjerte og Lungesyke.

Den virker forebyggende for deg som er frisk, og behandlende for deg som plages av noe.

Vi holder to MediYoga-kurs nå i høst som går over 15 uker, og disse starter i neste uke (uke 34). Her blir du tatt godt i mot, og øvelsene tilpasses dersom du har fysiske og psykiske begrensinger.

Alle kan gjøre MediYoga, uansett helseutfordringer, fysisk form, alder, størrelse eller tidligere erfaring med yoga!

Det er fremdeles noen ledige plasser, så ikke nøl med å ta kontakt om du tenker at dette kan være noe for deg. Du kan velge mellom å gå hver tirsdag eller torsdag kl. 20.30-22.00.

Du kan kjøpe kurset ved å lage deg en profil her.

Kursene blir holdt av våre kjære lærere Ingunn og Uwe.

Uwe er Medisinsk Yoga Terapeut fra Instituttet for Mediyoga i Stockholm, Elemental Yoga Terapeut og Mindfulness instruktør. Han holder kurs på YamYoga og til private, institusjoner og bedrifter i MediYoga, Dynamisk Yoga, Stressmestring og Mindfulness.

Ingunn jobber som kreftsykepleier og underviser MediYoga til kreftpasienter på sykehuset i tillegg til her på YamYoga. Hun tok MediYoga instruktør-utdanning i 2015, og brenner for å dele yogagleden med andre.

Vil du lære mer om MediYoga se også blogginnlegget vårt her.

Velkommen på kurs!

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page