top of page

Ashtanga Yoga - noe for deg?

Ashtanga yoga er en av de tradisjonelle retningene innen yoga, hvor man praktiserer en fast serie hver gang - som både mykgjør og styrker kroppen.

Ashtanga-praksisen er fysisk krevende, men tilgjengelig for alle ved at du starter med de grunnleggende posisjonene som kroppen er klar for, og bygger så videre med flere posisjoner etterhvert. På denne måten kan alle som er i normal fysisk form gjøre Ashtanga.

Ved å ta utgangspunkt i der du er, og ved å praktisere jevnlig, åpner kroppen seg litt etter litt. Samtidig lærer du å akseptere der du er, være i det som er, og at det er mer enn bra nok!

Ashtanga Yoga har mange fordeler, noen av disse er:

 • Ettersom du praktiserer en fast serie hver gang, får du oppleve det å "slippe" tankene om hva som kommer, og lære deg å bare være i pusten og flyten. Vi kaller det for meditasjon i bevegelse. I tillegg blir det lettere å gjøre yoga hjemme, da du vet hva du skal gjøre. Du trenger ingen utstyr, og kan gjøre praksisen din hvor som helst.

 • Serien er satt opp på en hensiktsmessig måte, der alle posisjonene og rekkefølgen er nøye gjennomtenkt for å gi best effekt. Du gjør ingen av posisjonene som du ikke er klar for.

 • Hverdagen vår er veldig uforutsigbar, og livet vårt går opp og ned. Ashtanga Yoga gir deg noe konstant/fast, igjennom alt det flytende i livet. Du vet alltid hvilke bevegelser du skal gjøre, og hva som fysisk vil skje på yogamatta. Det som skjer inni oss kan variere gang til gang, og Ashtanga Yoga er derfor en fin «måler» til å se hvordan du har det, akkurat i dag.

 • Når vi etter hvert bygger opp en regelmessig yoga-praksis opplever vi virkelig fordelene med yoga. Vi kan for eksempel oppleve; økt selvfølelse, tilfredshet, tilstedeværelse, mindre stress, bedre konsentrasjon, økt tålmodighet, større bevegelighet, økt balanse og generell kroppskontroll og vi blir sterkere både i kroppen og hodet. I tillegg til dette kan yoga ha en forebyggende effekt på sykdommer, skader og fysiske og mentale plager.

Som eneste tilbyder av Ashtanga i Ålesund, har vi økt tilbudet i høstens timeplan, og vi har nå flere Ashtanga klasser enn noen gang! Dette er en veldig populær retning innen yoga, både i Norge og utlandet, og du finner både menn og kvinner i alle aldre, på klassene! :)

På YamYoga tilbyr vi følgende Ashtanga klasser:

 • Ashtanga BASIC - for nybegynnere. Her går vi rolig frem og forklarer de grunnleggende posisjonene.

 • Ashtanga Ledet 1 - Her leder læreren deg igjennom mye av den første serien i Ashtanga. Fokus på detaljer.

 • Ashtanga Ledet 2 - Her leder læreren deg igjennom mye av den første serien. Fokus på flyt.

 • Ashtanga MYSORE - En uledet klasse, her er læreren tilstede for å hjelpe deg, du gjør første serien i eget tempo, så langt som du husker/kan.

 • Ashtanga UNG - kommer senere i høst. Dette kurset er beregnet for studenter på videregående og høyskole - Ashtanga er en yogaform som blir godt likt av ungdom, og som hjelper deg å stresse ned i den hektiske skolehverdagen.

Hidegunn og Stine tar deg godt i mot på klassene, og underviser med omsorg og kjærlighet.

Hildegunn har sin grunnleggende 200t lærerutdannelse med Alexander Medin ved PuroYoga i Oslo. Hun er en dedikert Ashtangi og får med seg det hun kan av fordypning gjennom å delta på workshops i inn og utland.

Stine har undervist yoga og meditasjon i 10 år, og har også sin grunnutdannelse fra Puro og Alexsander Medin. Hun har fordypet seg videre i Ashtanga med 300t videreutdannelse med Basia Lipska ved HiYoga i Oslo. Med sin dedikasjon og erfaring ønsker de å dele denne fantastiske praksisen med andre.

Nysgjerrig? Velkommen på BASIC klasser som starter i neste uke, disse går hver onsdag kl. 17-18.30. Lag deg en profil og book deg inn på klassen her. Du kan kjøpe en BASIC Intropakke til kun kr. 1000,- (6 klasser).

Vil du lære mer om Ashtanga kan du også lese blogginnlegget vårt her, og om MYSORE klassene her.

Er du nysgjerrig på hva yoga er, kan du også lese dette blogginlegget vårt:)

Fra semesterstart i uke 34 har vi hele 24+ klasser /kurs og velge mellom, og vi er sikker på at du kan finne en yogaretning som passer for akkurat deg. Velkommen inn til oss ♥

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle
 • Snapchat - Black Circle
bottom of page