top of page

April - Blomstring, frihet og nye perspektiver

"To live a creative life,

you must lose the fear of being wrong"

- Joseph Chilton Pearce

Vi er nå inne i den andre vår-måneden, april, med flere vårtegn i naturen rundt oss. Dagene er lengre, luften er varmere, og ute i det fri finner du nye farger og knopper som begynner å åpne seg.

Naturen er en del av oss, og sammen med disse endringene kan vi bli inspirert til å åpne litt opp selv. Kanskje er tiden inne for å prøve nye ting, utforske og se ting fra nye perspektiver.

Dette kan også gjenspeiles i yogapraksisen vår, og i denne måneden har vi fokus på nettopp dette. Rist litt løs på gamle vaner, gjør posisjonene fra litt andre vinkler for å få en ny opplevelse og et nytt perspektiv. Det er lett å sette seg fast i gamle mønstre, og derfor viktig at vi i ny og ne gjør en innsats for å endre litt på dette. Lek, utforsk og ha det gøy! Både i yogapraksisen og ellers i hverdagen!

Vi er alle kreative, på vår egen måte. Prøv å finn din egen måte å være kreativ på, og husk at det hører med å "feile" en gang i blant. Da prøver du igjen! Og igjen!

Du er fri til å gjøre akkurat det du vil, selv om det ikke alltid føles sånn. Møt nye mennesker, sett av tid til å gjøre noe nytt, finne en ny hobby, oppleve nye steder og mennesker.

Har du en fast yogasekvens som du praktiserer, som Ashtanga yoga, kan du kanskje bruke denne måneden på å se på praksisen med nye øyne. Nettopp fordi yogaen du gjør er den samme, kan du lettere bli oppmerksom på endringene i deg selv! Selv om kroppen beveger seg i de samme posisjonene, kan de oppleves veldig ulikt fra dag til dag. Kanskje du kan velge en posisjon som du synes er spesielt utfordrende, og prøve å se den fra en annen vinkel?

"Creativity is the intelligence having fun"

- Albert Einstein

Å være kreativ betyr at du må være sårbar, noe som kan være vanskelig. Du avdekker deg selv til verden, og det er lett at du begynner å tvile på deg selv, dømme deg selv og frykte at andre gjøre det samme. Her kan yoga-praksisen hjelpe. Igjennom tilstedeværelse, bevegelse og pust lærer vi å bli i det som er, uten å knytte oss for mye til resultatet. Det blir som det blir, og det er bra nok! Stol på deg selv! :)

La deg inspirere av Uwes nye tolkning av yogaposisjonen "stolen" (chairpose/utkatasana) ;)

“Yoga gets the energy body moving, and the energy body is the source of creativity. There’s a way in which asana breaks up the habitual patterns of thought that keep that sense of freshness and creativity constricted…. It’s as if writing is a crop I am trying to grow, and by doing asana, I open the irrigation gates and all of this water flows into the field. When I sit down to write, I am more available to myself and to that creative flow.”

- Anne Cushman til Yoga International

Den ligger en stor frihet i å ikke henge seg for mye opp i hvordan utfallet blir. Lek, utforsk og ha det gøy! God april måned! ♥

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page