top of page

Every Kid is Groovy


Øyner så store som tinntallerkener, åpne smilende ansikter. Noen av barna spretter opp og ned, hit og dit i forrykende tempo, i sin egen lille dans, eller i takt med den store mannen som står fremst. Plutselig setter Greville Henwood – Mr Groovy Kids himself, seg ned med et bums. Den viltre aktiviteten stopper, barna ser overrasket på Grev, så på hverandre, og med ett er rommet stille. Gutten som under hele seansen har styrt med sitt og lekt med bilene sine på matten stopper og ser på de andre. Han setter seg opp, lukker øynene. I flere minutter sitter de der med røde kinn, først andpusten så roligere og roligere, fredfulle.

En typisk Groovy Kids klasse. Inspirert av Reggio Emilia's filosofi, er essensen i Groovy Kids at alle barn er perfekt! Alle er groovy, uten unntak, alle er verdt like mye, alle er stjerner!

«The sun shines on everyone, every kid is groovy, life's better than a movie»

- The Groovy Kids song

Bilde fra denne kilden

Yoga og meditasjon i Skole og Barnehage

Yoga og meditasjon har gått i fra å være litt mystisk og alternativt, til å bli aksepterte og veldokumenterte teknikker for livsmestring. Harvard, Stanford, Oxford, til og med Universitetet i Oslo og NTNU har forsket på effektene, og et økende antall barnehager og skoler har det på timeplanen.

Ingunn Hagen, professor i psykologi ved NTNU skriver i en fagartikkel;

«Jeg tror yoga og meditasjon kommer til å bli fag hvor også stress-mestring er et viktig element» Videre sier hun; «Jeg er overbevist om at dersom stressforebygging og avspenningsteknikker hadde blitt innført allerede fra kommende skoleår, ville vi ha oppdaget gledelige resultater før det første skoleåret var omme. (Yoga og meditasjon gir) så gledelige og synlige resultater at ikke en eneste politiker ville ha funnet på å bruke et motargument. Vi ville ha fått nedgang i utagerende elever, mobbing, hærverk og fravær og økt trivsel på skolen.»

Her kan du lese mer om da Greville og YamYoga var på Hessa skolen for å gjøre yoga.

Konkurransefri Arena

Ååååå, så flink du er sier vi gjerne! Småungene får heldigvis massevis av motivasjon underveis i oppveksten, og godt er det. Flink å spise, flink å tegne, flink å gå på do, flink flink flink. Veldig kjekt å være flink, helt til barnet oppdager at noen er flinkere. De aller aller fleste fritidsaktiviteter er preget av konkurranse og prestasjon. Der er vinnere og tapere, og iallefall en Juleoppvisning der vi skal vise hvor flink alle er.

“We cannot be ‘good’ or ‘bad’ at yoga, which is liberating for children, but scary for adults. We live in a results oriented culture where improvements have to be quantified and judged from the outside. Yoga is a process which involves a lifetime of effort, the measurement of which is the feeling of inner peace.”

- Greville Henwood

Groovy Kids tilbyr barna en konkurransefri arena, og er først og fremst gøy og inkluderende. Dette unike formatet formidler livsglede, toleranse og egenverd på barnas eget språk. På deres premisser. Det stilles ikke krav, vil du se og observere er det helt fint, vil du være med så heng på! Herlig frigjørende for Generasjon Prestasjon!

Groovy Kids Teacher training på YamYoga

YamYoga har to ganger tidligere hatt storfint besøk av Mr Groovy Kids, Greville Henwood, hele veien fra California. Siste helgen i september, 30/9 - 01/10, er han tilbake for å dele sin kunnskap om yoga og lære bort GroovyKids metoden. Bli med og la barna kjenne at solen den skinner på alle, at de allerede er perfekt. Lær mer om GroovyKidsLærerutdanningen. Du trenger ikke ha gjort Yoga før for å bli med.

Kilder og interessante artikler om yoga for barn:

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page