top of page

GroovyKids til YamYoga 30 september! Les om historien bak samarbeidet

Helga 30/9 til 01/10 får vi endelig et nytt besøk av Greville Henwood, en fantastisk yogalærer fra California, som står bak konseptet GroovyKids - yogaundervisning for barn.

Greville er en kunnskapsrik yogalærer, som har undervist yoga helt siden 1997, først til voksne, og deretter til barn fra 2004/2005. Han reiser verden rundt for å dele av kunnskapen sin, og lære andre hvordan de kan dele yogagleden med barn i alle aldre, og nå har du muligheten til å være med!

Dette blir tredje året han kommer på besøk til oss, og vi gleder oss masse. Hver klasse han holder er fylt med latter og glede, med fokus på å først og fremst ha det gøy. Det er absolutt ingenting som er om å gjøre, her får barna en arena hvor det ikke er noe konkurranse - alt de gjør er bra nok!

Marit ble kjent med Greville for noen år siden, og forteller litt om hvordan samarbeidet mellom GroovyKids og YamYoga ble til:

- Når og hvordan ble du kjent med Greville og GroovyKids? Allerede da vi startet YamYoga i 2012, hadde vi et sterkt ønske om å tilby yoga for alle aldersgrupper, så jeg holdt øynene åpne for en lærerkurs i yoga for barn. Så kom jeg over en annonse for Groovykids Teacher Training som skulle holdes på PuroYoga i Oslo samme høst. Jeg leste mer om Greville og Groovykids formen og konseptet som gikk rett hjem hos meg. Jeg meldte meg på - og Greville skuffet ikke..

Lærerkurset var en kjempefin opplevelse. Her var det folk med forskjellige bakgrunner. Noen var yogalærere, andre lærere og barnehageansatte.

Det var flere som aldri hadde gjort yoga før - og det trenger man heller ikke - for å være Groovykids yogalærer!

Man må imidlertid ha et åpent sinn, nysgjerrig, ydmyk, kjenne på barnet i seg selv, og ha et ønske om å dele gleden over bevegelse og tilstedeværelse med barn.

I tillegg til å lære om det å undervise yoga til barn, lærte jeg minst like mye om meg selv. Vi stilte spørsmål, aller mest til oss selv, lekte, diskuterte, lyttet, gjorde yoga og øvde.

Greville er utrolig kunnskapsrik, entusiastisk, leken og alltid smilende - med et godt hjerte for alle og alt.

"The sun shines equally on everyone - and I mean everyone!!!" "Every kid is groovy!!"

Etter kurset startet vi Groovykids Yogaklasser på YamYoga. Da Greville kom tilbake til Norge det påfølgende året - var jeg med og assistere på lærerkursene hans og ifjor hadde vi vårt første Groovykids Teacher Training på YamYoga.

- Hva gjorde at du ønsket å ta med konseptet hit til Ålesund?

Jeg falt pladask for hele konseptet. Dette er yoga på barnas premisser! Det er ikke voksne som skal forklare yoga og få barn til å sitte stille og meditere.... Dette er "learning by doing". Det er få ord, men bevegelse, masse bevegelse, glede, utforskning, lek og variasjon i tempo - slik at når "lommene" med stillhet og meditasjon kommer - blir det både spennende og beroligende for barna.

Det går ikke an å bli flink - og ingenting er feil!

Vi justerer eller korrigerer aldri - for det er ingenting å korrigere - det finnes ikke en "feil" yoga-posisjon - man gjør posisjonen på "sin" måte.

Og det er helt greit å ikke ville være med, - å synes det er kjedelig - for man er like Groovy uansett. Erfaringen min er at når barn kjenner at det er en aksept for at de ikke vil være med - så tar nysgjerrigheten fort over - og de vil være med å prøve.

- Hva er GroovyKids for deg, kort fortalt? Grunnpilaren i Groovykids er; Every kid is groovy. ikke sterk, best, myk, rask, smart, snill... ikke god eller dårlig - bare simpelthen Groovy! Jeg vet ikke noe godt norsk ord for groovy, men jeg vet at alle barn er det! Jeg elsker det konseptet. Groovykids er en arena der barna er bra nok - groovy - akkurat som de er. Vi beveger oss sammen, er sammen - i glede og respekt for hverandre.

Det er igrunnen dette yoga handler om for meg også - en grunnleggende holdning til livet der jeg kan kjenne at jeg er bra nok - at jeg er - med alle sidene mine (også de jeg ikke er så stolt av). Jeg tror at dersom vi klarer å se og være ærlige og glad i oss selv som vi er - klarer vi bedre å vise forståelse for og gi kjærlighet til de ulike menneskene rundt oss også.

Som Greville påpeker gang på gang; "The Sun shines equally on everyone! - And I mean Everyone!"

- Hvorfor er yoga så bra for barn synes du? Yoga tilbyr barn (og voksne) en arena fri for konkurranse - og er det noe vi trenger så er det nettopp det! På yoga kan vi bevege oss og leke og være helt bekymringsfritt, uten mål om å bli bedre, raskere eller at vi må kunne alle replikker og dansetrinn til en eller anna forestilling ved semesterslutt...

Dermed kan vi alle få anerkjennelse for den vi er - ikke det vi gjør eller har!

Tilstedeværelse er medfødt, se på små babyer - de er bare her og nå. Det tar likevel ikke lange stunda før vi mer eller mindre brutalt må lære oss å forholde oss til det som har vært og det som kommer, alt vi kan angre på og alt vi skal rekke..... I yoga får vi vende tilbake til her og nå - kroppen, hodet og hjertet får hvile.....

Når jeg spør barn hva de liker med yoga - sier de; Det er så godt å komme hit og bare slappe av!

Du kan lese mer om hvorfor yoga passer så fint for barn, i blogginnlegget vårt her.

Kurset holdes 30 september til 1 oktober, og her får du kunnskapen du trenger for å lære yoga til barna rundt deg. Kurset er ideelt for lærere, medarbeidere i SFO, førskoler og barnehager, yogalærere, trenings-instruktører, foreldre, besteforeldre, tante, onkler - rett og slett alle som har lyst til å dele gleden over yoga og bevegelse med barn. Du trenger heller ingen forkunnskaper i yoga for å kunne være med.

Dette er en fantastisk mulighet til å lære mer om yoga, og deg selv. Vi gleder oss!

Les mer og meld deg på her.

Priser:

Level 1 + 2: Kr. 4.100,- Kun level 1: Kr. 2.300,- Kun level 2: Kr. 2.300,-

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page