top of page

YamYogas tips - litt stillhet i hverdagen med appen Calm

Det er ikke alltid like lett å sette av tid til litt Yoga eller oppmerksom tilstedeværelse i løpet av dagen.

Spesielt i den hektiske tiden vi nå trer inn i, frem mot jul, kan det virke som om andre ting er mye viktigere, og kanskje vi nedprioriterer eller glemmer å skape et lite pusterom til oss selv. Resultatet kan bli at vi føler oss utmattet, sliten og irritabel, med lite overskudd til andre ting.

Dette problemet med å sette av tid, når det er så mye annet å gjøre, er noe vi på YamYoga også opplever, selv som Yoga-lærere. Selv om jobben vår består av Yoga, er ikke det alltid like lett å sette seg ned og ta en pause. Være tilstede.

Ettersom Yoga er en del av livet og jobben vår, har vi heldigvis en masse hjelpemidler tilgjengelig, og vi får gode tips av kolleger, venner og andre vi møter igjennom jobben vår.

Et av disse hjelpemidlene vi har funnet - er appen "Calm".

Denne appen har vi selv brukt en stund nå, og synes den er så nyttig at vi vil dele tipset med deg! Dette er en mindfulness/meditasjonsapp som hjelper deg når du ønsker å ta deg en pause og fokusere på pusten. I tillegg kan den blant annet hjelpe deg med å:

- roe ned

- takle stress

- få bedre fokus

- redusere angst

- bedre søvnen

Appen finner du gratis i app-butikken på mobilen din, og den virker både på Android og iPhone.

Den fungerer slik at du først kan velge et bakgrunnsbilde og en bakgrunnslyd. Her har du flere valg, som for eksempel en strand, ei eng, en innsjø, regn, eller eventuelt ingen lyd.

Du kan også velge hvor lenge du ønsker å gjøre øvelsene, alt fra 1 minutt til 8 timer (!).

I tillegg kan du velge om du kun vil høre på lydene, mens du fokuserer innover på pusten, eller om du vil ha en guidet meditasjon. I en guidet meditasjon lytter du til en behagelig stemme som forteller deg hva du skal gjøre, og minner deg på hva du skal fokusere på. Du har også muligheten til å høre på lyden av en klokke, som minner deg på å vende tilbake til pusten.

Du finner også meditasjoner til ulike situasjoner, som reisen til/fra jobb, gåturer, dyp søvn, behagelige fortellinger som skal hjelpe deg å sove, meditasjoner for barn, og et alternativ som heter Body Scan. Her blir du guidet igjennom ulike fokuspunkt i kroppen, som hjelper deg å slappe av. Dette er en deilig måte å roe ned på, som gjøre deg ekstra bevisst på kroppen din.

Alle disse valgalternativene gjør at vi synes dette er en kjempe god mindfulness-app, som hjelper deg i hverdagen.

Et lite tips du kan ta med deg inn i julen ♥ Gi deg selv en liten pause, du trenger ikke å sette av mer enn 5-10 minutter for at det skal utgjøre en forskjell i både kropp og sinn.

(OBS - noen av funksjonene i appen er kun tilgjengelig dersom man abonnerer)

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page