top of page

En herlig torsdag med Alexander Medin

Forrige uke var vi så heldige å få besøk av R. Alexander Medin her på YamYoga. Han underviste en klasse i Yogafilosofi og Pusteteknikk, og en ledet klasse i Ashtanga Yoga, til stor glede for mange!

Alexander er en av grunnleggerne av Puro Yoga i Oslo, hvor han i 10 år har hatt hovedansvaret for Mysore undervisningen. I dag driver han Nøsen Yoga Retreat Senter hvor han tilbyr Yoga, mat og overnatting i nydelige omgivelser på Hemsedalfjellet. Han har over 25 års erfaring innen Yoga og står bak prosjekt som ”Back in the Ring” og ”Gangster Yoga”, og leder Norges fremste Yogalærer-utdanning.

Med helt fulle klasser fikk han dele noe av sin kunnskap med oss. Han startet med å snakke om de eldre indiske tekstene som beskriver Yoga, og hvordan man kan tolke disse. At Yoga tar utgangspunkt i at vi alle har noe i oss som er tidløs og evig. At vi alle har en eksistensiell sinnsro i oss, og at Yoga handler om å rydde bort i egne forstyrrende mønstre som ligger foran denne indre roen.

Vi gikk også igjennom ulike pusteteknikker, som er enkle å gjøre hjemme.

Alexander snakket også mye om hvordan vi kan ta det vi lærer i Yoga med oss AV matten og INN i det daglige livet.

For det er jo her vi trenger Yoga mest. Det er fint å finne stillheten og roen på yogamatten, men det er ute i det virkelige liv, i møte med andre mennesker, stress og konflikter at vi trenger denne indre sinnsroen.

Det viktigste er først og fremst å innse at vi for det meste ikke er i en tilstand av Yoga. I hverdagen er vi som regel «farget» av våre egne erfaringer og mønstre, og har ikke et klart perspektiv på hvordan ting og situasjoner er. Vi blir stresset, irriterte, og har en berg og dalbane av ulike følelser. Igjennom Yoga og selvstudie kan vi lære oss å se igjennom disse mønstrene vi har, rydde vekk all forstyrrelsen.

I gjennom fysiske Yoga-posisjoner lærer vi å nøytralisere «motpolene» av følelser. Pust og bevegelse påvirker hodet og mønstrene vi har i kroppen, og vi kan oppleve denne stillheten vi alle har i oss, og etter hvert kan vi ta dette med oss av matten og inn i «det virkelige livet».

En lærerik torsdagskveld for både nye og erfarne Yammere ♥

Alexander er læreren til Hildegunn som underviser Ashtanga hos oss. Hildegunn underviser både Ashtanga Nybegynnerkurs, ledet klasser, og uledet (Mysore) klasser.

Lørdag 19 november setter vi opp en intro-klasse til Mysore – den tradisjonelle måten å praktisere Ashtanga Yoga på.

Mange synes kanskje det virker skummelt å komme til en klasse som ikke er ledet, eller tenker at de ikke kan nok eller er redd for å ikke huske posisjoner og rekkefølge. Det er en stor misforståelse! Det magiske i Mysoreklasser er at her får hver og en lære og få oppfølging fra akkurat der vi er - og vi trenger ikke å kunne så mye fra før!

I denne Introen vil Hildegunn vil introdusere oss for Mysorestil, og forklare mer om hvorfor dette er den beste måten å praktisere yoga! Vi får prøve, så blir det kanskje litt lettere å melde seg på en Mysoreklasse etterpå. Passer for alle som kjenner til Ashtanga enten du går/ har gått nybegynnerkurs eller på ledet klasser. Meld deg på her!

Og ønsker du å lære mer om pusteteknikker og måter du kan stresse ned på, så meld deg på klassen vi holder denne helgen - kalt "Pustepause". Her får du virkelig oppleve det å roe ned, og lære ulike teknikker du kan bruke hjemme i hverdagen din. Meld deg på her.

Takk for besøket Alexander! ♥

Psst - husk at du kan melde deg på nyhetsbrevet vårt, og få nyheter om våre klasser, kurs og eventer på mail :) Meld deg på her!

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page