top of page

YamYoga's boktips - "Yoga for Dummies"

Vi får noen ganger spørsmål om hvilke Yoga-bøker vi anbefaler, både til deg som er ny innen Yoga, og til deg som er erfaren og har praktisert Yoga noen år.

Er du ny har du kanskje lyst å lære mer om hva Yoga er, historikken bak og noen teknikker/posisjoner som du kan prøve hjemme. Er du en erfaren Yogi har du kanskje lyst til å fordype deg enda mer i praksisen, gå dypere inn i Yoga’s åtte ledd, ulike greiner innen Yoga, og få mer inspirasjon til hjemmepraksisen din. Bøker som inneholder alt dette er ikke alltid lett å finne. I tillegg skal de jo også være enkle å lese og forstå. Søker du på Internett finnes det et hav av Yoga-bøker, og det kan være vanskelig å navigere seg frem, og vite hvilken bok du skal gå for.

bildet lånt fra http://jo-stophaveachat.blogspot.no/

Vi på YamYoga er borti en del bøker, både i forbindelse med yoga-utdanningene våre og vår egen interesse for Yoga, og vi ønsker derfor å dele våre tips og råd med deg her på bloggen. Tipsene er basert på bøker vi enten har til salgs eller låner ut via vår YamYoga Shop, og disse bøkene er nøye utvalgt basert på våre erfaringer og anbefalinger.

En av bøkene vi ønsker å anbefale er «Yoga for Dummies».

Denne boken ser nokså «enkel» ut, da den er laget av Wiley – merket som er kjent for «Dummies» bøkene sine. I alle «dummies» bøker forklarer de ulike tema på en enkel måte, og gjør de lettere å forstå og gjøre selv. Alle «Dummies» bøker er gule og har en enkel forside, noe som gjør at denne boken ikke har den typiske «yoga-stilen» og den ser kanskje ikke så fristende ut ved første øyekast.

Men som ordtaket sier, ikke døm en bok basert på hvordan forsiden ser ut :)

«Yoga for Dummies» er virkelig en bok som har samlet det du trenger på en plass. Den er skrevet av Larry Payne – en kjent internasjonal yogalærer og forfatter, og Georg Feuerstein – en kjent ekspert og forsker innen Yoga. Disse to har til sammen mer enn 75 års erfaring innen Yoga, som de deler med leserne igjennom boken.

Boken er delt opp i 5 deler: • Getting started with Yoga • Moving into position: Basic Yoga postures • Creating and customizing your Yoga routine • Living life the Yoga way • The parts of tens

Disse delene er inndelt i kapitler. På 378 sider har de virkelig klart å samle nyttig og lærerik informasjon til både nybegynnere og erfarne yogis.

Første den av boken beskriver historikken bak Yoga, og introduserer leseren for hva Yoga egentlig er. Forfatterne understreker at absolutt alle kan gjøre Yoga – uansett alder, vekt, fleksibilitet og religiøsitet – det finnes en versjon av Yoga for alle ♥

I tillegg lærer du i denne delen mer om hvordan du starter en Yoga-praksis - her får du tips om alt fra hva du bør ha på deg, hvordan du finner en klasse og en lærer som passer for akkurat deg, hvordan du setter av tid til Yoga, og gode tips til å starte en praksis, inkludert gode teknikker.

I del 2 kan du lese mer om grunnleggende posisjoner. Her er både bilder og tekst-beskrivelse som viser deg hvordan du gjør posisjonene på en trygg måte. I tillegg beskriver boken hvilke effekter posisjonen har på kroppen din.

Boken beskriver alt fra liggende og sittende posisjoner til stående posisjoner – inkludert balanseøvelser. Du kan lese om inversjoner, twister og solhilsner. Alt du trenger for å gjøre en egenpraksis! Del 2 inneholder også en veldig grei nybegynner-rutine som du kan gjøre hjemme.

I del 3 går boken dypere inn i hvordan du kan sette opp en Yoga-rutine som passer for akkurat deg. I tillegg inneholder den kapitler om Yoga for ulike tidspunkt/stadier i livet, inkludert: Partner-Yoga (AcroYoga), Yoga under og etter svangerskap, Yoga for barn og tenåringer, Yoga for de eldre, og Yoga med utstyr som bolster/blokker og lignende, og hvordan du kan gjøre Yoga inntil en vegg.

Her ser du veldig godt hvordan Yoga kan tilpasses alle og enhver, i alle stadier i livet. Informasjonen i kapitlene er derfor nyttig for alle aldre, både nybegynnere og erfarne, og også for Yogalærere som ønsker å lære mer, få inspirasjon og gode råd.

Fjerde del av boken handler om hvordan du kan ta med deg Yoga inn i hverdagen din. Å virkelig leve prinsippene vi lærer i Yoga. Her kan du lese kapitler om hvordan du kan gjøre Yoga til en vane i hverdagen, leve mer bevisst og praktisere Yoga av matten. Yoga er nemlig ikke bare noe vi nødvendigvis gjør i et Yoga-studio på egen matte. Både pust, holdning, oppmerksomhet og tålmodighet kan du ta med deg videre ut i dagen din, og etter hvert vil du kunne kjenne effektene av Yoga i andre deler av livet – som på jobb, ute i trafikken, og i relasjoner med andre.

Her kan du også lese mer om meditasjon, Yoga Terapi og restorative posisjoner. Du får gode tips om hvordan du kan senke skuldrene med Yoga og endre stressnivået i kroppen, og hvordan Yoga kan hjelpe med kroniske smerter.

Den aller siste delen av «Yoga for Dummies» gir deg 10 gode tips til hvordan du praktiserer på en trygg måte, og 10 gode tips til hvordan du kan få mest ut av Yoga-praksisen din.

Alt i alt en helt super bok – som vi på YamYoga har hatt godt nytte av.

Enten du er helt ny innen Yoga, eller har praktisert lenge er dette en bok vi kan anbefale til deg. Det er en bok du stadig kan vende tilbake til, for inspirasjon og tips og råd, forfatterne skriver på en forståelig måte og klarer å formidle at Yoga er for alle – bare husk å ta hensyn til deg selv og lytt til kroppen din ♥

Boken koster kr 299,- og fåes kjøpt i vår YamYoga Shop :) Vi er tilstede i butikken fra 9-15 på hverdager, og før og etter klassene våre.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page