top of page

YamYogas tips – Hvordan vaske yogamatta

Som nevnt i det første innlegget vårt vil vi blant annet bruke denne bloggen til å dele råd og ulike tips vedr. yoga til våre lesere og yammere. Vi håper våre erfaringer er nyttig for dere, og har du selv noen tips og råd du ønsker å dele med andre, så legg gjerne igjen en kommentar.

Vårt første tips er hvordan man kan vaske yogamatta. Ei yogamatte må som alt annet, vaskes en gang i blant, og starten på ett nytt semester er en fin anledning til å gjøre dette.

Er du ny innen yoga har du kanskje ikke egen matte. Vi har matter til utlån i alle klassene våre, men vi anbefaler alle å kjøpe sin egen matte etterhvert. Dette er mer hygienisk, gir deg muligheten til å praktisere yoga hjemme, og matta blir etter hvert en veldig personlig eiendel - et sted hvor du setter deg, hviler med pusten, beveger kroppen, og møter det som måtte komme av tanker og følelser akkurat der og da.

Vi har yogamatter til salgs i ulike prisklasser i vår YamYogaShop, som du kan besøke på dagtid, eller før/etter klassen :)

Hvordan Vi anbefaler at du vasker matta di på en skånsom måte. Ta vare på den, så varer den så mye lengre. Dette kan du gjøre ved å bruke skånsomme matte-sprayer. Spray matta ved jevne mellomrom – og heng den deretter opp til tørk.

Mattespray kan du også få kjøpt på vår YamYogaShop, eller man kan lage sin egen matte-spray av få, enkle ingredienser. Her kommer vår enkle oppskrift:

__

YamYoga’s hjemmelagde mattespray:

1dl eddik (den desinfiserer)

3dl vann

10 dråper Teatree-olje

Eventuelt noen dråper eterisk olje feks lavendel, peppermynte, sitrongress, for å få bedre lukt

Noe av eddiken kan erstattes med sitron. Prøv deg frem!

Blandingen kan du ha på ei sprayflaske

__

Om du vil vaske matta skikkelig bruker du samme blandingsforholdet, men mer av alt. Har du badekar er det ypperlig å vaske den der. Ellers finnes det store plastkar i butikker som Europris, som ikke koster så mye. La matta ligge litt, og skyll flere ganger. Det kan være greit om du har hjelp til å vri opp matta før du henger den til tørk (den suger til seg vann som en svamp) - så tar det ikke så lang tid å tørke den.

Selve vaskingen er også en fin anledning til å praktisere litt oppmerksom tilstedeværelse. Dagligdagse handlinger som vasking og ryddig kan fint bli en den av yogapraksisen din – øv deg på å være ekstra tilstede, fokuser på pust og bevegelse mens du vasker, kjenn ekstra etter på overflatene, vannet. Bli oppmerksom på lukter, og andre ting som skjer her og nå. Disse enkle hendelsene i hverdagen kan være med på å gi oss ro og pusterom.

La yogaen bli en del av hverdagen og de dagligdagse handlingene.

(Bilde er tatt fra buddhadoodles fra instagram)

Følg med fremover i høst for flere gode tips og råd! <3

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page