top of page

YamYoga Ungdom - Photoshoot

Følger du oss på Snapchat og Instagram (brukernavn: yamyoga) fikk du kanskje med deg at vi hadde en aldri så liten photoshoot på torsdag forrige uke. Været var ikke like fint som lovet, men det satte heldigvis ingen demper på humøret, og vi ble veldig fornøyd med bildene!

Nydelige Thea var med som representant av YamYoga Ungdom.

YamYoga Ungdom er et eget kurs vi holder for ungdom, i alderen 13 til 17 år. Kurset passer fint for deg som ønsker å trene samtidig som du lærer deg teknikker for å holde ro og fokus når det trengs. Du kan lese mer om kurset her.

Thea har vært med på YamYoga Ungdom tidligere, men hadde ikke prøvd Yoga før hun begynte. Hun har drevet aktivt med andre idretter, og ser at Yoga skiller seg ut fra disse – i Yoga er det ingen konkurranse, og det er et ekstra fokus på å lytte til kroppen og ikke gå forbi grensene dine. Hun forteller videre at hun synes Yoga er veldig gøy og at hun kommer til å fortsette også til høsten.

"Aim for balance. Make your own rules and don't let others tell you how to live according to theirs!"

- Rachel Brathen, Yoga Girl

Ungdommer opplever stress i hverdagen akkurat som voksne, og har høye krav til å prestere både på skolen, i fritiden og hjemme. Yoga kan hjelpe med å redusere dette stressnivået, noe flere studier nå bekrefter: http://teen-yoga.com/research-study-benefits-yoga-mindfulness-teen-girls/

I tillegg er yoga helt fri for konkurranse. Når du kommer inn på en yogatime hos YamYoga er det ingen krav til å prestere, nettopp fordi du er bra nok akkurat som du er. Målet er ikke å vinne eller bli «god», det handler om å ha det gøy og akseptere seg selv som man er. Yoga gir ungdom et sted hvor de bare kan være seg selv - et lite pusterom, samtidig som de er i aktivitet.

Ungdom som har drevet med organisert idrett fra tidlig alder slutter ofte med dette i løpet av ungdomsskolen. Bakgrunnen for dette kan typisk være at det rett og slett ikke er gøy lengre. Ofte vektlegges prestasjoner og mestring mye mer etter hvert som man blir eldre, noe som ikke alltid samsvarer med ungdommens egne motivasjoner. Her kan yoga derfor være et fint alternativ. Les mer om bakgrunnen for ungdommens frafall i organisert idrett i Aftenpostens kronikk: http://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/Det-var-ikke-goy-lenger-148915b.html

Og dersom du er ung og fremdeles driver med idrett kan yoga være en fin kombinasjon til dette. I tillegg til å redusere stressnivået, og gi ungdom en konkurranse-fri arena, kan yoga blant annet forbedre balansen, øke selvfølelsen og bidra til å forebygge skader – for å nevne noe. De fleste idretter krever repetitive bevegelser i ett ledd mer enn et annet, og igjennom Yoga-praksisen kan denne ubalansen rettes opp i, og idretten komplimenteres. I tillegg lærer man seg kunsten å slappe av – noe som er minst like viktig.

Nytt kurs starter onsdag 7. september kl. 15.30 – 16.30, med vår kjære lærer og grunnlegger – Marit.

Går du med tanker om å prøve ut yoga, eller kjenner noen som burde prøve, så er det ikke for sent å melde seg på kursene våre som starter nå i høst.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page