top of page

Gjestelærere og inspirasjonskilder - Lea Loncar

Bli bedre kjent med vår kjære gjestelærer - Lea Loncar :)

Lea er mentoren og læreren til Marit, og vi er så heldige å få besøk av henne i ny og ne på YamYoga. En sann inspirasjonskilde både for lærere og elever, er Lea en av de få som virkelig "lever" yoga, i hverdagen - både på og av yogamatta.

Lea er født i Kroatia men har bodd flere år i både Norge, Amsterdam, og Spania. Hun veileder og underviser til både yogalærere og yogastudenter, og organiserer retreats og 'teacher trainings', hovedsakelig i Kroatia. Der holder de til på en isolert øy, hvor folk kan komme tilbake til rå natur og til seg selv. Hun forteller at i slike rammer skjer det transformative prosesser som hun fasiliterer, og har gleden av å følge opp.

Når for tiden er hun bosatt i Trondheim, hvor hun også er medeier (og grunnlegger) i Zenit Yoga, og bidrar som veileder til lærerene og til Zenit sin utvikling som yogisk kompetansesenter. I tillegg er hun NTNU ansatt, og underviser i Psykologi, og skriver en doktorgrad om hvordan man kan vokse seg ut av traumatiske hendelser. På hjemmebane er hun mor til 2 tenåringer.

Vi har stilt henne 5 spørsmål, for å bli litt bedre kjent :)

Lea, hva er yoga for deg?

"Yoga for meg er en gave til menneskeheten, et verktøy til dyp indre vekst, bevisstgjøring og oppvåkning; en metode på det ene siden til å finne balanse i livet (fra det fysiske til det mentale og spirituelle) men også en 'forstyrrende kraft ' som setter i gang transformative prosesser som vekker oss på alle pan - fra det kroppslige, til bevisstheten om verden, økologi, mm. Yoga setter i gang prosesser hvor vi evaluerer, endrer oss, og lærer oss å navigere i den komplekse virkelighet med letthet og bevistgjort etikk."

Hva består egenpraksisen din av?

"Suma sumarum av alle mine yogiske erfaringer. Formell praksis har mistet form med årene; jeg går inn i meditativ tilstand etter behov, og strekker meg, puster, beundrer løv som faller fra tre, ser på mennesker som går forbi, og generelt lever som dyr lever i naturen - observerer, er i væren, og gleder meg over små ting.

Jeg venter ikke til jeg skal komme hjem og "gjør min yoga". Det er vevd inn i en hver pore.

Praksis er der hele tiden. Starter på morningen med pust, kald dusj, mindfulness, og avslutter dagen med diverse yoga (ashtanga, yin, tibetansk eller vinyasa, alt avhengig av dagen), meditasjon, og sankalpha.

En viktig praksis for meg er også å stå med full bevisthet og uten tolkning i de følelser man har - enten de er nye, eller residualer av gamle mønstringer. Det å undre seg over livet, og være helt åpen til hver øyeblikk. Men før det hadde jeg mangeåring disiplin og trening , hvor formell yoga praksis var 2-4 timer daglig, og dagen startet kl 4 på morgenen. Den "drillen" har ført til til slutt at yoga ble så vevd inn i systemet, og nå bare ved noen få pust jeg kommer dit hvor jeg trengte før 1 time praksis."

Hvor henter du inspirasjon fra?

"Gammle yogiske tekster (Patanjali spesielt), naturens kraft, egen praksis, drømmer og intuisjon, å vitne andres vekst."

Kloke ord du ønsker å leve etter?

"Gå gjennom livet med øynene åpen."

"Wake up, people."

"This will also pass"

Har du noen råd til både nye og erfarne yogier:

Elsk og godta alle faser av din yogiske prosess, og stol på din lærer.

Lea kommer på besøk på YamYoga helga 7-8 mars 2020, for å holde workshop i Tibetansk Yoga. Vi gleder oss! Workshopen passer for både nye og erfarne yogis, og du kan melde deg på en eller begge dagene. Les mer her, og kjøp deg plass her.

EARLYBIRD PRIS: Kr 1250,- (ord 1500) - ved kjøp innen mandag 17. februar!

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page