YamYogas tips - Oppskrift på deilig gullmelk

September 10, 2019

Publisert av

Det finnes ikke mye som er bedre enn noe varmt og godt å drikke på en kald høstkveld. Vi er på vei inn mot mørketiden, med mindre sol-lys og mye innetid, og vi håper du tar deg tid til litt stillhet og innekos mellom alt det andre hektiske som skjer.

 

Til disse innekveldene på sofaen elsker vi å lage noe som kalles "gullmelk". Dette er en deilig varm drikke med masse krydder som gir mye smak, og som i tillegg er utrolig bra for kroppen vår.

 

 

Oppskriften er ganske enkel og grei, og tar ikke lang tid å lage. Drikken har fått navnet sitt ut ifra den gyldne fargen til gurkemeien.

 

Gurkemeie er en en fantastisk plante innen ingefær-familien, som brukes som krydder i mange ulike oppskrifter. Den stammer fra Sør-India og Indonesia, og er kjent for de mange positive effektene den har på kroppen ♥

 

Krydderet fungerer som en antioksidant, og kan lindre smerter, dempe betennelser, senke blodtrykket, regulere kolesterolet, rense leveren, hjelpe fordøyelsen og ikke minst booste immunforsvaret ditt - blant annet!

 

 

Samle alle ingrediensene før du begynner.

 

 

Start med å varme opp vannet og gurkemeien i en kjele. La det småkoke på lav varme, og spe på med mer vann etterhvert. Blandingen skal stå på lav varme i 7-10 minutter for å få mest mulig effekt av gurkemeien, og blir som en "paste" til slutt.

 

"Pasten" kan du oppevare i kjøleskapet i inntil 2 uker, og bruke hver gang du ønsker å lage gullmelk til deg selv eller noen du er glad i.

 

 

Etter du har laget pasten, tar du 1 ts av dette og blander sammen med alle andre ingrediensene i kjelen. La det stå på lav varme til kokosoljen er smeltet.

 

Hell i en kopp og nyt! ♥

 

 

"Take time to enjoy the present moment. Sometimes the simplest things give us the most profound comfort"

 

 

Gurkemeie-krydderet har blitt brukt i flere tusen år, og har den siste tiden blitt forsket veldig mye på. Forskningen peker tydelig på helsegevinster dersom du får i deg gurkemeie, men dessverre er det ikke så lett for kroppen å ta opp og nyttegjøre seg stoffet.

 

For å få optimal utnyttelse av virkestoffene i gurkemeien er det derfor viktig å la den stå og småkoke en stund på lav varme sammen med vann, som beskrevet over. I tillegg anbefaler forskerne at man inntar gurkemeien sammen med pepper (som i oppskriften).

 

Prøv deg frem, og tips oss gjerne om du har gode oppskrifter du vil dele ♥

 

 

 

Please reload

Publiserte innlegg

En lærer, mentor og venn

September 6, 2019

1/10
Please reload

Siste innlegg
Please reload

Arkiv
Please reload

Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle