top of page

Bli kjent med våre lærere - Karina

- Hvordan har sommeren din vært?

"Jeg har hatt en rolig og fin sommer, med mange deilige uker her hjemme i Ålesund på YamYoga, og noen uker fri i Tyskland og London. Jeg er i gang med å videreutdanne meg innen yoga, og hadde 2 spennende og veldig inspirerende uker med lærerne mine, Tara Judelle og Scott Lyons, i Nurnberg. Kanskje ikke «ferie» i den forstand, men jeg fikk ladet opp mye og lærte mye spennende som jeg nå sitter og fordøyer, og gleder meg til å dele. Dagene i London derimot, ble brukt til å bare nyte storby-ferie-livet!"

Yogalærer-fordypning med en herlig gjeng i Nurnberg!

- Hva gleder du deg mest til, i høst?

"Av alle fire årstider, er nok høsten min favoritt. Jeg gleder meg til endringen i været og i naturen, når det blir litt kaldere og det er på tide å hente frem skjerf og tykke sokker. Høsten er også «blanke ark» på mange måter, som jeg synes er veldig fint. Også gleder jeg meg masse til å komme skikkelig i gang i rutiner igjen, og holde nye kurs på YamYoga, som YamYoga BASIC og Meditasjons-kurset jeg skal ha i september."

Dette driver jeg med: Du finner meg enten på YamYoga-kontoret hvor jeg jobber som Studio Support, eller på klassene på YamYoga hvor jeg både underviser og ofte deltar på som elev. Jeg underviser både FLYT, MYK, STYRKE og holder workshops, private klasser og bedrifts-oppdrag ved behov.

Min bakgrunn innen yoga: Jeg startet med yoga i 2012, og tok grunnutdannelsen min innen Vinyasa/Hatha Flow (200t) i 2015 på Ashiyana Yoga Center. Siden 2015 har jeg undervist yoga til nye og erfarne.

I tillegg til å ha en daglig egenpraksis hvor jeg stadig lærer mer om meg selv og yoga, har jeg fordypet meg med ulike lærere som Mark Stephens, Tara Judelle og Scott Lyons de siste årene. Jeg er for tiden i gang med videreutdanningen min ved Embodied Flow (300t), en yogaretning basert på Hatha yoga, somatikk, meditasjon i bevegelse, og tantrisk filosofi.

Yoga for meg: Jeg synes yoga er vanskelig å definere. Jeg lærer stadig noe nytt, og opplever nye lag i meg selv. Det startet som en treningsform, og endret seg fort til å etter hvert bli en måte å leve på, men i bunn og grunn definerer jeg yoga som et møte med meg selv. Å møte meg selv og bli møtt av meg selv, igjennom ulike teknikker og redskap som pust, posisjon, bevegelse, musikk, tekster/bøker og observasjon/oppmerksom tilstedeværelse.

Min egenpraksis består av: Ettersom jeg hele tiden er i endring, endrer også praksisen min seg. Det er forskjellig fra dag til dag, alt fra stille meditasjon til fysiske yogaposisjoner. Jeg setter meg på matta, lukker øynene, og kjenner etter. Noen dager er hektisk og kanskje pusteøvelser og kort meditasjon er det jeg rekker, andre dager inneholder både meditasjon og yogaposisjoner. Jeg synes det er så fantastisk at yoga kan tilrettelegges, og gjøres på så mange forskjellige måter, slik at det passer for alle, uansett kropp og dagsform.

Jeg henter inspirasjon fra: Jeg er veldig inspirert av fantastiske lærere i livet mitt, som Marit Stinessen, Yamuna Devi og Tara Judelle. Sterke kvinner med pågangsmot. Jeg henter også inspirasjon fra mennesker og kulturer når jeg reiser, og igjennom bøker – alt fra skjønnlitteratur til filosofi og historie. Ikke minst blir jeg inspirert av alle yammere jeg møter på YamYoga på klassene mine, både de som er ny og nysgjerrig, og de som er dedikerte og erfarne.

Kloke ord jeg ønsker å leve etter: «You already are the peace you are looking for. Be still and know that.»

___

Karina holder kurs i YamYoga BASIC som starter opp i uke 34, og holder meditasjonskurs i september. Meld deg på ved å lage deg en profil på bookingsiden vår.

Hun underviser også på åpne klasser i timeplanen, se høstens timeplan her.

Velkommen til høsten på YamYoga!

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page