top of page

En nydelig søndag på Lillevannet

Endelig var dagen kommet. Etter å ha gjort masse yoga på padlebrett i utlandet (også kalt SUP-yoga) har jeg gledet meg til å gjøre det samme her hjemme. Og igjennom samarbeid med What-sup.no, som tilbyr leie av brett og holder introkurs til SUP her i Ålesund, kan vi nå tilby SUP-Yoga på YamYoga - ved Lillevannet!

Forrige søndag tok jeg med meg Uwe og Marit for å prøve.

Det er noe helt spesielt det å flyte på vann og gjøre yoga samtidig. Ord som balanse, tilstedeværelse og fokus får en helt ny mening.

Litt som å starte på nytt. Kroppen må venne seg til rytmen til vannet, og så sakte men sikkert utforskes ulike yogaposisjoner som er forholdsvis ukompliserte. Steg for steg og litt etter litt. Dette har blitt en utrolig populær form for yoga, med god grunn! Det er kjempe gøy samtidig som du får trent mye kjernemusklatur og balanse.

Det beste er at du ikke trenger å ha noe erfaring med verken padling/SUP eller yoga for å kunne bli med!

Rolf fra What-sup.no introduserte padlingen, og jeg tok meg av yoga-instruksjonene. Det var første gangen Marit og Uwe var på et SUP-brett, og første gangen de gjorde yoga flytende på vann. Likevel gikk det kjempe bra!

Responsen var også god ;)

Hadde du prøvd SUP yoga før? Eller evt SUP (uten yoga)? Eller hørt om det?

Uwe: "Har sett folk SUP`pe og egentlig ikke skjønt poenget, det gjør jeg nå :-) SUP Yoga har jeg sett på bilde og tenkt: ja, særlig!! "

Marit: "Nei jeg har aldri prøvd sup yoga før, har faktisk aldri stått på et sup (brett) tidligere, men jeg har hørt MASSE om det - da mange jeg kjenner har prøvd. Læreren min Yamuna snakket masse om det, og Karina - som kom hel-frelst hjem etter India -reisa si :) "

Hva likte du med SUP yoga? Uwe: "Skummelt, spennende, utfordrende, artig, mestringsfølelse. Kjekt å være på (og i ;-)) vannet"

Marit: "At det i det hele tatt går an å gjøre yoga på brett, og bli utfordret på nye måter! Fordi underlaget er annerledes må man liksom bli kjent med posisjoner og balansepunkt litt på nytt. Og det er lurt å bevege seg saaakte. Føler meg veldig tilstede i kroppen og pusten. Helt fantastisk å være midt i naturen - og virkelig praktisere I og sammen med elementene. Og flytende savasana på brett: DEN FØLELSEN! :) "

Var det noe du synes var vanskelig? Eller utfordrende? Uwe: "Å holde meg tørr...neida, bare å følge godt med når Rolf forklarer, så puste, fokusere, og så går SUP'pingen som en lek. Gikk ikke så lang tid fra det var litt skummelt til ganske trygt å være på brettet. Da gikk det også fint å prøve litt yoga. Utfordrende å sakke farten helt, for på SUP'en er Yoga skikkelig Sloooow Motion. Alternativet er å få sjekke tempen på badevanet."

Marit: "Egentlig var det vanskeligste for meg å komme meg utpå brettet - det å tørre å prøve :) Jeg har vannskrekk og har vært redd for å falle i vannet. Det som var så fint er at de brettene vi brukte er så utrolig stødige - og det området av Lillevannet der vi praktiserte er rolig og grunt. Desssuten er Rolf fra Whatsup og Karina - utrolig trygge og rolige og flinke til å instruere. Alt dette gjorde at jeg raskt kom over frykten - og kjente på en ordentlig mestringsfølelse :) Faktisk syns jeg det var hakket vanskeligere å stå og padle på brettet - enn å gjøre yoga-posisjoner, så gleder meg til å øve mer på padling også. "

Kommer du til å gjøre det igjen? Uwe: "Helt klart, gleder meg allerede til neste gang! "

Marit: "Ja! Hver dag om jeg hadde kunnet! :) Jeg er så takknemlig for at jeg har fått prøve sup - og SupYoga, at vi har det nydelige Lillevannet og WhatSup rett i nærheten og at vi har Karina. Dette blir definitivt min Sommeren2018 - aktivitet!

Modige Uwe prøver seg på en av de mer utfordrende yogaposisjonene, Sirsanasa. Lov å prøve, men absolutt ingenting som er om å gjøre!

I varmere strøk, kan du gjøre dette året rundt - her i Ålesund kan vi iallefall gjøre SUP i sommer-månedene, og vi er kjempe glade for kunne tilby dette på Lillevannet, noen søndager fremover! Vi har foreløpig satt opp følgende dager:

- Søndag 20. mai kl. 13-14.30

- Søndag 27. mai kl. 13-14.30

- Søndag 10. juni kl. 13-14.30

OBS - Vi tar værforbehold og det kan hende vi skyver/flytter på klassene om været skulle tilsi det. Vi gir beskjed på melding/ epost via bookingsystemet god tid i forveien om endring av tidspunkt/evt kanselleringer.

Les mer på Facebook her, og book deg inn via bookingsiden vår her.

Kun 9 plasser :)

Pris: 450,- For klasse og brett.

* 10% rabatt hvis du har fullt/student- medlemskap hos oss. Send epost til karina@yamyoga.no for kode.

* Ta kontakt om du har eget brett du har lyst til å bruke!

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page