top of page

Morgenklasser på YamYoga - få en god start på dagen med oss!

Endelig er det vår, og lysere dager, selv om snøen fremdeles ligger i et tynt lag rundt oss. Fuglene kvitrer og dagslyset strekker seg mer og mer over døgnet, noe som kanskje gjør det litt lettere å stå opp og komme seg ut av senga - og rulle seg bort til yogamatta.

Morgenen er en fantastisk tid å gjøre yoga på. Kroppen har et stort behov for å strekke seg når du våkner, og bevegelser på denne tiden av døgnet gir en ekstra energiboost og hjelper på systemer som fordøyelsen og blodomløpet. I tillegg en denne tiden på døgnet mer forutsigbar sammenlignet med ettermiddagen og kvelden, verden går litt saktere før dagen kommer skikkelig i gang, før telefonen ringer, før møtene, jobben og alle ærendene...

Yoga om morgenen er også en fin måte å prioritere seg selv og sine behov på, før du går ut i verden og gir av deg selv og energien din til alle andre. Du får en mulighet til å være med deg selv, og gitt deg selv det du trenger - noe som gir en effekt igjennom hele resten av dagen din. Dette kan gjøre at du føler deg lettere til sinns, og mer balansert - mer klar for å takle hverdagen og det uforutsigbare vi møter av matta.

Vi har lagt ut den nye timeplanen for våren, og etter stor etterspørsel har vi nå hele 4 morgenklasser pr uke:

  • YamYoga Flyt mandager kl. 09.00 - 10.30 NY!

  • Ashtanga MorgenMysore tirsdager 06.30 - 08.00

  • FridayFreeFlow fredager kl. 06.30 - 08.00 NY!

  • YamYoga Flyt fredager kl. 09.00 - 10.30

Flyt klassene er basert på YamYoga-stilen vår; Innledningsvis lander vi i pusten, kroppen og rommet. Vi gjør myke bevegelser som varmer opp muskler, smører ledd og forbereder kroppen for de videre øvelsene. Deretter følger ulike varianter av Solhilsner, som vi bygger på til lengre dynamiske sekvenser. Sittende posisjoner «tar oss ned» igjen, før klassen avsluttes med deilig, livgivende avspenning. Klassen passer for deg som ønsker en rolig, men utfordrende yogaklasse.

Ashtanga MorgenMysore er basert på den tradisjonelle Ashtanga retningen. Her praktiseres første serien i stillhet, og i egen pust, uten forklaring fra læreren. Her får du muligheten til å virkelig utvikle din personlige praksis. Læreren er alltid tilstede for å gi oppfølging, støtte, tips og råd underveis. Klassen passer for deg som er kjent med første serien i Ashtanga.

Friday FreeFlow er en klasse hvor du kan praktisere det du måtte ønske. Alt fra Ashtanga til myk restorativ yoga eller meditasjon. Kom som du er, gjør det du kan, og få veiledning fra læreren om du vil fordype deg, eller ønsker innspill/oppfølgning.

Tradisjonelt ble yoga gjort tidlig om morgenen, og solhilsen ble praktisert ved soloppgang. En helt fantastisk måte å starte dagen på! Noen av fordelene er:

  • Du setter tonen for resten av dagen. Hvordan du starter morgenen din har stor innflytelse på hvordan resten av dagen blir. Setter du av tid til litt stillhet, oppmerksom tilstedeværelse, og bevegelse, er sjansen stor for at du tar med deg denne roen videre ut i dagen din. Dette kan gjøre deg bedre rustet til å møte eventuelle utfordringer og stressende situasjoner. Det samme gjelder pusten din. Ved å fokusere på pusten i begynnelsen av dagen, vil du lettere holde dette fokus også videre, og kanskje puste litt saktere og mykere igjennom dagen.

  • Flere sunne valg. Den oppmerksomme tilstedeværelsen du etablerer, kan oppmuntre til flere sunne valg igjennom hele dagen. Kanskje vil du kjenne bedre hvilken mat kroppen synes det er godt å få påfyll av, og bli mer oppmerksom på hvordan søvn, tanker og kommunikasjon med andre påvirker deg både fysisk og mentalt.

  • Forbedrer kroppens funksjoner, som fordøyelse og immunforsvar. Kroppen produserer et stress-hormon kalt «kortisol» på morgenen for at du skal våkne og få en liten «boost». En stressende morgen vil øke dette nivået enda mer, som i det lange løp ikke er bra. En myk start på dagen med litt Yoga vil senke dette nivået, og la kroppen skifte til ro/hvile modus. Da får kroppen tid til å fokusere på viktige ting som å jobbe med fordøyelsen, immunforsvaret og stimulerer de indre organene. Kroppens funksjoner og hormonproduksjon kan gjenfinne balansen, en helsefordel både for hodet og kroppen.

Du kan lese mer om de mange fordelene med å gjøre Yoga om morgenen her.

Velkommen til våren på YamYoga!

Klassene koster et vanlig klipp // inngår i medlemsskap.

Du kan melde deg på via bookingsystemet vårt her.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page