top of page

La hver dag være Thanksgiving!

Idag er det Thanksgiving i USA - en dag for refleksjoner rundt takknemlighet. Opprinnelig er dette en stor takkefest for høstens avlinger og livets gaver. Familier kommer sammen, samles rundt festmåltid og feirer i glede og takknemlighet. Tilsvarende feiringer finnes i de aller fleste kulturer. I den kristne tradisjonen har man for eksempel Mikkelsmesse 29. september, og sør i India feirer de Makar Sankranti eller Pongal i midten av januar.

Vi mennesker har ofte en tendens til å legge mer merke til det som går galt, det vi ikke får til og når det ikke går som vi har planlagt. Vi er fulle av forventninger til hva vi og andre skal gjøre og klare, og ender ofte opp med å bli skuffet, frustrert og lei oss når det ikke blir som vi hadde tenkt. Når vi begrenser oss til mest å legge merke til skuffelsene, kan vi fort bli blinde (ihvertfall svaksynte) for alle de uendelige gavene og velsignelsene vi har i livet.

Å være fornøyd med det vi har, er en del av yogafilosofien og kalles for Santosha. Dette må øves på, som med alt annet, og leder oss til et mer positivt forhold til oss selv og verden rundt. Det betyr ikke at vi skal være passiv og aldri ønske oss mer, men at vi starter med et utgangspunkt i at vi aksepterer slik ting er og setter pris på det vi har, og jobber videre derfra.

Ønsker du å kultivere mer takknemlighet i livet, er det lurt å sette noen rutiner og vaner i hverdagen din. Her er noen tips fra oss på veien:

  • Lag en Takknemlighetsbok der du skriver ned alt du har å være takknemlig for i livet – og bruk den gjerne til punktene under.

  • Begynn dagen din med takknemlighet. Sett av 5 minutt hver morgen – gjerne sammen med morgenkaffen, eller sitronteen (finn oppskriften vår her) – og tenk over hva du har å være takknemlig for idag. La det bli et lite daglig rituale – og begynn gjerne enkelt; vær takknemlig for koppen som varmer hendene dine, den nydelige lukta av kaffen/teen, de som har utført alt det arbeidet som skulle til for at du kan nyte denne koppen med varm drikke akkurat nå…

  • ​Lag et kart over de mange som har gjort at du er den du er og har det livet du har akkurat nå; familie, søsken, venner, lærere, arbeidsgivere, kolleger, også de som har utfordret deg på din vei. Alle som har gitt deg mat, hvile, utdanning. Og hva med alle de “usynlige” hjelperne, de du ikke kjenner som gjør hverdagene dine enklere; de som henter søppelet, måker veiene for snø, fyller på melk og brød i butikken, kjører bussen, vasker kontoret, er standby på legevakta.. De som faktisk har laget klærne du har på, mobiltelefonen din, bilen... Som du ser – du trenger et stoooort ark.

  • Legg merke til alt du har i livet som du tar for gitt! Gå gjennom en vanlig dag og reflekter over dette.

  • Når du står i en vanskelig situasjon, øv på å si; “dette er vanskelig OG jeg er takknemlig for …"

  • Skriv et takkekort til noen du vil takke.

  • Avslutt hver Yoga-praksis i stillhet med hendene foran hjertet og bøyd hode. I dyp takknemlighet for alt vi er og alle velsignelsene vi har i livet.

Og et lite julegavetips til neste år:

Vi er takknemlige for deg ♥

Du som leser bloggen vår, du som kommer innom på yogaklassene våre, du som støtter oss igjennom gode ord, og du som er med å skape yoga-samholdet vi har. Det er du som gjør at vi er!

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page