top of page

Lyst å lære yoga?

Neste uke er det klart for nye intro-runder til yoga! Er du ny og har lyst å lære yoga, eller har hatt en pause og har lyst å begynne på igjen - så er klassene som heter BASIC perfekt for deg!

Du kan velge mellom YamYoga BASIC og Ashtanga BASIC, eller kanskje gå begge to?

Dette er klasser hvor vi fokuserer på det grunnleggende i posisjonene og pusten, og tar oss god tid til å forklare. Klassene har en progresjon, løpet av 6 ganger går vi gjennom de grunnleggende aspektene i yogaformen, og blir gradvis introdusert til posisjonene. Begge basicklassene er åpne, men med IntroPakke har du sikret deg plass.

  • YamYoga BASIC - 6 mandager fremover, fom. 13 november (kl. 17-18.30).

  • Ashtanga BASIC - 6 onsdager fremover, fom. 15 november (kl. 17-18.30).

BASIC klassene passer også fint for deg som vil ha litt mer forklaring, og ønsker å lære mer yogateknikk!

Ashtanga BASIC

En runde over 6 uker vil gi deg en god innføring i deler av Ashtanga yoga systemet. Dette er en tradisjonell yogaretning fra India, hvor du lærer en fast serie med posisjoner. Posisjonene virker både styrkende og rensende for kroppen, og igjennom et fokusert blikk og oppmerksom pust blir dette som en meditasjon i bevegelse.

Passer fint for deg som er i fysisk god form og ønsker en styrkende og mykgjørende praksis, og for deg som vil lære en fast serie som du kan gjøre hvor som helst!

Etter Ashtanga BASIC, kan du gå videre på Ashtanga Ledet klasser, eller eventuelt gå BASIC en runde til.

YamYoga BASIC

En runde over 6 uker vil gi deg en god innføring i dynamisk yoga. Vi starter rolig med å etablere pusten, og "lande" litt, før vi beveger oss inn i posisjoner som både åpner og styrker kroppen. Vi lærer oss å flyte på pusten igjennom både liggende, sittende og stående posisjoner.

Passer fint for deg som er helt eller ganske ny til yoga. Du blir kjent med de mest grunnleggende yogaposisjonene, i kategoriene: solhilsen, stående, bakoverbøy, twist, fremoverbøy og inversjoner.

Etter YamYoga BASIC, kan du gå videre på YamYoga MYK eller YamYoga FLYT, eller eventuelt gå BASIC en runde til.

Kan du puste, kan du praktisere yoga ♥

Yoga er en praksis som drar oss ned igjen til det som skjer her og nå. Vi tar en liten pause fra det å alltid være "på" og øver oss på å bare "være". Dette kan vi gjøre både i stillesittende/liggende øvelser, og i mer aktive dynamiske bevegelser både liggende, sittende og stående.

Vi skal ingen steder, det er ingen konkurranse, det er ingenting vi skal prestere - fordi vi er bra nok som vi er. Det er derfor vi kaller det å praktisere - å øve (istedenfor at vi trener til noe).

Yoga handler om å bli kjent med oss selv, ta oss tid til å lytte til kroppen. Vi presser oss aldri inn i posisjoner som kroppen ikke er klar for, men lærer oss å kjenne etter og samtidig utfordre vår egen tankegang og grenser. Ikke minst lærer vi oss å puste, stresse ned og komme oss litt ut av hodet som flyr hit og dit, og heller ned i kroppen. Yoga er absolutt ikke noe alvorlig, og det er ingenting som er om å gjør.

Les mer om hva yoga er i vårt blogginnlegg her, og les mer om hva yoga ikke er i vårt blogginnlegg her :)

Yoga er veldig variert, og spenner seg fra veldig fysisk krevende øvelser for deg som liker å svette mye, til en helt stille, meditativ praksis som kan bidra til rehabilitering og til å dempe uro, stress og smerter.

Et eksempel på dynamisk yoga, liggende:

Du kan kjøpe BASIC intropakker til kun kr. 1000 (6 BASIC klasser - 6 uker på rad). Du kan også være med på enkeltklasser for fordypning.

Oppstart i uke 46. Påmelding via Studiobookings. Husk å lag deg en profil om du ikke har det fra før :)

Publiserte innlegg
Siste innlegg