top of page

YamYoga 5 år!

Denne helga er det faktisk hele 5 år siden vi åpnet dørene på YamYoga – og for en reise det har vært! ♥

YamYoga var en drøm vi hadde som ble til...

Før YamYoga hadde vi hektiske liv både Uwe og jeg; gode jobber med høye prestasjonskrav, jeg med mange år innen butikk og prosjektledelse, Uwe innen internasjonalt salg med mange reisedøgn. Med en hverdag med 2 barn i skolealder, hus, hytte, bikkje, bil, reiseplaner og fritidsaktiviteter, god økonomi og lite tid, skulle vi få hverdags-kabalen til å gå opp...

Yogaen som vi hadde oppdaget noen år tidligere, tok vi oss liksom aldri ordentlig tid til...

Vi var slitne, følte at vi ikke strakk til verken her eller der, savnet et pusterom – og kunnskap om hvordan vi kunne stresse ned.

Høsten 2011 måtte vi stikke fingeren i jorda – og gjøre oss noen betraktninger...

Vi hadde av og til snakket om det... Enn om vi kunne gjøre noe helt annet? Enn om vi kunne skape et levebrød av en aktivitet vi virkelig synes er meningsfull og givende. Enn om vi kunne skape et sted der vi kunne dele yoga, de erfaringene vi hadde gjort oss og lære i møte med mennesker hver dag?

Våren 2012 hoppet vi i det! Vi sa opp jobbene våre og jeg reiste til Ashiyana Yoga Retreat Center i Goa, India og tok en grunnleggende yogalærer-utdannelse. Uwe hadde allerede vært der året før.

Vi skulle altså starte en yogaskole! Alt var usikkert, vi visste ikke hvor den skulle ligge, hvordan vi skulle få det til eller hva skolen skulle hete. Det eneste vi visste var at vi ville prøve – og noe om hva vi ville at dette stedet skulle være for andre og oss selv;

- et pusterom - en arena fri for stress, ambisjoner og målsetninger, som livet ellers er så fullt av - et sted å bare være - et sted vi får bekreftet at vi er bra nok - et sted som gir rom og tid til å se oss selv og andre - et sted for gode møter mellom mennesker - et sted for å gjøre yoga hver dag

Så opplevde vi at med tillit og tro falt etter hvert det meste på plass. Vi fant et egnet lokale og brukte hele sommeren 2012 til å gjøre om tørre, kalde kontor-lokaler til en varm, og innbydende yogaskole.

Vi åpnet dørene 25. august 2012 – og for en mottakelse. Mange var nysgjerrige, kom innom og meldte seg på kurs – rett og slett en flott oppslutning fra første dag.

Det er som vi trodde; mange har dette behovet for et pusterom- et fristed.

Ja for hva gjør den egentlig med oss, denne livsstilen mange av oss har, der vi:

- alltid skal prestere på alle fronter? - alltid skal være på? - alltid skal være online? - der det ikke er godt nok å bare være helt vanlig?

Ja, så hvordan er det nå da, 5 år etter at vi skiftet retning?

YamYoga er godt etablert og stødig, og vi er så takknemlige for alle som kommer innom og nysgjerrig prøver å finne ut om yoga er noe for dem, de som vandrer videre og alle de som blir trofaste Yammere og føler seg hjemme hos oss. Idag har vi et stort utvalg av klasser og kurs for mennesker i alle aldre og livssituasjoner. Vi har flere utrolig dyktige og dedikerte yogalærere som deler drømmen om å skape dette pusterommet for oss alle. Vi har vokst fra å være 2 til å bli hele 7 herlige lærere på teamet vårt.

Hverdagene våre er annerledes. Vi jobber endel kvelder, men har rolige morgener og er hjemme når ungdommene kommer hjem fra skolen. Vi gjør yoga hver dag, og studiereiser er blitt en del av jobben. Vi er velsignet med inspirerende menneskemøter hver dag, et voksende nettverk av yogalærere og inspirasjonskilder verden rundt.

Så er også grunderlivet slitsomt, og medfører arbeid 24/7, bekymringer for det som kan gå galt, at vi ikke får det til, at vi ikke leverer det mennesker trenger, at vi ikke er bra nok... Ja, for vi er fremdeles de samme, helt vanlige menneskene, med de samme gamle reaksjonsmønstrene – men så øver vi – vi også – på det som vi formidler – på å puste, observere, være i det som er, flyte med livet og ha tillit til at alt blir som det skal.

Til syvende og sist er det dette som står igjen;

Takknemligheten for alle dere vi møter på matta, kollegaene våre, alle klemmene, blikkene som sier mer enn 1000 ord, alle vi får røre ved og lære av hver eneste dag ♥

- Kun med hjertet ser du klart. Det essensielle er usynlig for øyet.

5 år er en milepæl, og for å feire jubileumet inviterer vi til en fantastisk fjordretreat på idylliske Storfjord Hotel nå i høst!

Sett av helga 20-22 oktober og bli med oss på en fantastisk feiring med masse myk- og livgivende yoga, felles aktiviteter, god mat, og nydelig natur. Her får du anledning til å slappe av, ha litt alenetid eller nyte tiden sammen med andre yogier, det blir rikelig anledning til å ta inn den fantastiske naturen rundt hotellet, og du har også muligheten til å unne deg selv noen deilige behandlinger fra Trudy's. Vi gleder oss!

Les mer her.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page