top of page

Bli kjent med våre lærere - Hildegunn

Mitt første møte med yoga var i Trondheim, hvor jeg bodde i 22 år. Jeg trente på treningssenter og prøvde yoga der ved flere anledninger, men det var ikke før jeg kom på et yogasenter, Zenit Yoga, at det ble full klaff. Jeg husker jeg tenkte "yess, her var det seriøst, her er min plass". Jeg ble overhodet IKKE dratt mot fancy stillinger, akrobatikk og lekre bilder på en strand, men mot noe større BAK der, som jeg ikke visste hva var...

Før dette, hadde jeg drevet en del med meditasjon, og blant annet vært på Nordens største alternativfestival.

I tillegg husker jeg at jeg i slutten av barneskolen lånte en bok på biblioteket om yoga, og ble veldig fascinert. Jeg prøvde noen av stillingene, men så rant det ut i sanden. Var det mitt første møte? Jeg har vel alltid hatt en dragning mot noe større som er vanskelig å definere.

Ellers er jeg vokst opp på Vigra, og flyttet tilbake dit etter årene i Trondheim. Jeg jobbet som systemutvikler innen IT i mange, mange år, og trivdes veldig godt med det, men til slutt fant jeg ut at jeg måtte bruke andre sider av meg selv, og endte opp med noe ganske annet, yoga undervisning!

Utenom undervisning og egenpraksis, er jeg først og fremst mor til 4, i alderen 7-21 år, løper litt (men det blir så mye yoga at jeg rekker ikke så mye som før), og trives på tur i fjell og fjære.

Jeg bader i havet året rundt, er opptatt av god mat og drikke, gjerne ”sunn” og gjerne økologisk, men ikke fanatisk, og utenom dette er musikk er veldig viktig. I tillegg elsker jeg å reise, oppleve, erfare og lære, leve!

Yoga for meg: Førsteinntrykket mange får av ashtanga (som er min retning) er at det handler om avansert fysisk mestring, men det er egentlig helt feil! Den som våger å anstrenge seg litt for å komme inn i det, vil etter hvert oppleve den helt unike flyten av pust og bevegelse, med bandhas, drishti, uten så mye ”snakk” og forstyrrelser og forvirring. Det åpner nye dører til fokus og konsentrasjon og indre utvikling. Sagt veldig enkelt, så tror jeg at det var en dragning mot noe ”større enn meg selv” som gjorde at jeg begynte å interessere meg for yoga allerede som barn. Og ENNÅ så får jeg bare noen glimt av den magien som jeg aner ligger der. I ashtanga ligger det et enormt potensiale i læring, om tålmodighet, aksept, puste seg gjennom motstand, våge å møte seg selv på godt og vondt. Selv om det fysiske bare er en av inngangsportene til yoga, så opplever jeg også mange fordeler av den; mye mindre smerter i kroppen, større velvære og ro. Jeg vil at kroppen min skal ”virke” så lenge som mulig, nå når jeg nærmer meg ”godt voksen” :) Og så er det viktig å leke! En ekstrabonus som jeg setter stor pris på, er at jeg har møtt så utrolig mange nydelige mennesker, både lærere, med-ashtangis og studenter. Hver dag er en gave med dere!

For YamYoga underviser jeg: Ashtanga yoga, både nybegynnerkurs, ”ledet” klasse for de som kan litt grunnleggende fra før, og mysore-stil.

Min favoritt yogaretning: Ashtanga. Det er ikke det at jeg ikke har prøvd noe annet, jeg har testet mye forskjellig, men for meg er det viktig å kunne gå i dybden på noe. Det var ashtangaen som utvilsomt vant hjertet mitt, og det er en praksis for livet. Så lar jeg meg heller underholde av andre ”gøye” ting innimellom!

Yogier jeg inspireres av: Min lærer R. Alexander Medin, fordi han holder fokus på hva yoga EGENTLIG er, langt hinsides sosiale medier, og fordi han lever et liv der han virkelig prøver å utrette godt, særlig for de svakere i samfunnet. Så må jeg også nevne R. Sharath Jois (selvfølgelig!) og Matt Corigliano. Begge to har jo fått inn ashtanga med morsmelken, stort sett vokst opp i en shala, og den energien og varmen som de utstråler er rett og slett ubeskrivelig!

Jeg føler meg utrolig heldig som får praktisere med alle disse tre lærerne i år!

Mitt livsmotto:

Har vært det samme i mange år, ”Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lenger tid”. Ikke helt ulikt ”Practice, practice, and all is coming”.

Tips til nye og erfarne yogier:

Kast deg ut i det, SETT AV TID i kalenderen! Det anbefales å begynne med en lærer, men etterhvert: prøv egenpraksis i tillegg! Ha fokus på pusten og tilstedeværelse. Vær glad i deg selv som du er :)

__

Hildegunn underviser Ashtanga yoga hos oss, møt henne på klassene Ashtanga BASIC, Ashtanga Ledet og Ashtanga Uledet (Mysore). Se kalender for mer info :)

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page