top of page

Bli kjent med våre lærere - Ingunn

Mitt første møte med yoga, var klassisk yoga i Bergen i 2003, ved ”Skandinavisk Yoga og Meditasjonsskole”. Jeg ble umiddelbart tiltrukket og fascinert. Ettersom jeg alltid har hatt et høyt aktivitetsnivå, er yoga blitt min måte å lande på.

Jeg er fra Ålesund og har vokst opp på Myrland, sammen med mamma, pappa, bror og hund :) Jeg bor i dag på Gåseid, sammen med min mann, Espen, og våre to jenter. Jentene holder aktivitetsnivået oppe både ettermiddager og helg. Vi er engasjert i håndball og fotball, gjennom jentene, så hverdagene går med til trening og kamper. Lagidrett er artig og sosialt både for foreldre og barn, og vi knytter nye kontakter og vennskap.

Jeg har en spennende og utfordrende jobb, som kreftsykepleier på kreftavdelingen. I jobben møter jeg daglig nye mennesker og har mange kolleger. Aktiviteten og tempoet er høyt, og i møte med mennesker gir en alltid av seg selv. Når en jobber med mennesker, ser jeg nødvendigheten av å være bevisst hva som gir meg påfyll. Tid med familie og venner eller noen øyeblikk for meg selv, en god bok, løpetur eller fjelltur, gir påfyll til sinn og kropp, som er nødvendig for meg. Når lageret mitt føles tomt, vil en kjapp tur på Høgenakken være en effektiv måte som gir raskt påfyll.

Yoga er for meg en annen nødvendig metode for påfyll. Det er min måte å møte meg selv på, kjenne etter og gi meg opplading.

I 2008 begynte jeg å praktisere ashtanga-yoga, først med Andres Lien på Yogaform Yogaskole, de siste årene hos Marit og Hildegunn her på Yamyoga. En treningsform som alltid utfordrer meg, alltid gir meg påfyll og jeg aldri blir lei av! :)

I 2015 åpnet det seg en mulighet for meg å kombinere yrke og hobby. MediYoga ble dette møtepunktet for meg. Våren 2015 tok jeg instruktørutdanning. Siden høsten 2015 har jeg hatt gleden av å gi kreftpasienter tilbud om MediYoga under og etter endt behandling, gjennom stiftelsen ”Aktiv mot kreft” og Pusterommet på kreftavdelingen. Siden høsten 2016 har jeg i tillegg vært MedYoga-instruktør på YamYoga.

Det er alltid spennende og interessant å høre tilbakemeldinger fra kursdeltakere på MediYoga-klasser. De fleste tilbakemeldingene går på at MediYoga gir dypere pust, en økt bevissthet rundt pusten og evne til å bruke pusten bevisst som stressmestring. Mange opplever at MediYoga gir bedre søvn og at ”vondter” og spenninger i rygg-nakke-skulder-område reduseres. I tillegg opplever de fleste dyp avspenning under en MediYoga-klasse.

I MediYoga møter du deg selv, ved hjelp av pusten og oppmerksomhet rettet innover. Øvelsene er enkle, men kraftfulle. Alle kan prøve MediYoga, uansett evt begrensninger. Øvelsene kan tilpasses den enkelte. Jeg tror de fleste har godt av å lande på denne måten, og min erfaring er at de aller fleste opplever dette møtet som godt for seg selv.

I dagens samfunn, med opplevd krav om prestasjoner enten fra andre eller kanskje mest fra seg selv, er jeg overbevist om at MediYoga og yoga generelt er god investering i egen helse.

Yoga for meg:

Gjennom yoga møter jeg meg selv slik jeg er i dag. Yoga er for meg en kontinuerlig øvelse i aksept og tilstedeværelse. Å akseptere at kroppen og sinnet kan være forskjellig fra dag til dag – og gjennom tilstedeværelse være oppmerksom på dette og på hvordan jeg har det i dag. Og dermed unngå å presse eller skade kroppen.

Yoga er for meg påfyll og balanse.

Yoga gir meg både fysisk trening og mental ro.

Yoga gir styrketrening og avspenning innenfra.

Yoga er for meg å være til stede gjennom pusten, stressreduserende og gir masse påfyll av energi.

Min f​avoritt yogaretning:

Ashtanga og MediYoga

Yogier jeg​ inspireres av:

Jeg følger flere yogier på Instagram, som gir meg daglig små glimt og inspirasjon, som f.eks Vibeke Klemetsen, Henriette Lien, Kino MacGregor og Kerri Verna.

​Mitt yoga-motto:

Stopp opp og vær til stede.

-

Ingunn underviser Medisinsk Yoga hos oss ♥︎ Nye kurs starter i uke 35, om vil gå 15 tirsdager fremover, kl. 20.30-22.00. Du kan lese mer om kurset her, og melde deg på her.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page