top of page

Studietur til Stjørdal!

I slutten av forrige uke ble det noen små endringer i timeplanen vår, og dersom du følger oss på Snapchat og Instagram fikk du kanskje med deg hvorfor!

Onsdag ettermiddag hoppet nemlig både jeg, Marit og Uwe inn i bilen og tok turen til Stjørdalen! Der skulle selveste Mark Stephens, en kjent amerikansk yogalærer/pioner og forfatter, holde en intensiv workshop for yogalærere.

Mark Stephens blir sett på som yogalærerne's yogalærer, og har erfaring innen mange ulike retninger i yoga, fra Iyengar, Ashtanga, Tantra, Yoga Terapi til Vinyasa Flow. Han har et stort fokus på anatomi og det å gjøre yogaposisjonene på den mest sikre og hensiktsmessige måten, men likevel åpne opp for å utforske og uttrykke igjennom kroppen. Han har skrevet flere av bøkene som vi bruker som inspirasjon når vi setter opp innholdet i klassene våre på YamYoga.

Workshopen ble holdt på Sankalpa Yogasenter i Stjørdalen, over 4 dager. Et nydelig yogastudio et lite stykke utenfor Trondheim. Med lange dager fra kl 9 - 21 var det bare å sette seg ned og fordype seg, og ta inn så mye informasjon som mulig!

Workshopen ble en god blanding av det å lytte, diskutere, demonstrere, gjøre selv, og masse gruppearbeid.

Med fokus på anatomien vår, skjelett og muskler, og hvordan vi alle har forskjellige kropper og utgangspunkt, ble det fire spennende og veldig lærerike dager. I tillegg snakket han mye om yogafilosofi og de gamle indiske skriftene, og hva yoga er (og ikke er!).

Mark gir masse av seg selv, og spurte flere ganger om vi ikke bare skulle droppe pausene og fortsette! ;) Ikke verst for en mann på 58 år, som sitter på gulvet hele dagen!

Mark har skrevet en egen bok om justeringer, og tok seg god tid til å vise ulike måter å justere på. Han er opptatt av å gjøre dette på en trygg måte, uten å presse noen inn i posisjonene, og understreker hvor viktig det er å at den som blir justert lytter til kroppen sin og har en dialog med den som justerer.

Glade yogier! Vi sitter igjen med masse inspirasjon og glede, med stor respekt for hva yogaen er, og hvor mye mer vi kan lære. I dette faget blir vi aldri ferdig utlært!

En inspirerende mann med mye kunnskap, som vi håper å se igjen senere i livet!

Du kan lese mer om Mark Stephens her.

Husk å følg oss på facebook, instagram og snapchat om du vil se mer av hverdagen vår, under brukernavnet "YamYoga"! :)

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page