top of page

Grønt Skifte - Vårrengjøring for hjertet

"There is a light that shines beyond all things on earth,

beyond us all, beyond the heavens,

beyond the highest, the very highest heavens.

This is the light that shines in our heart."

- Chandogya Upanishad

Som en avslutning på temaet om vårrengjøring, har vi kommet til den siste delen - vårrengjøring for hjertet. Tidligere i mars har vi også skrevet om:

- vårrengjøring for hjemmet

- vårrengjøring for kroppen

- vårrengjøring for sinnet

Vi legger mars måned bak oss med senket skuldre og forhåpentligvis føler du deg litt "lettere" etter å ha renset litt ut både i hjemmet og i deg selv ♥ Gå inn i april med et åpent hjerte, med fokus på alt som gleder deg.

__

Alle opplever vi skuffelser, tap og hjertesorg, det er en del av livet, og noe ingen av oss kommer unna. I blant kan det også virke som alt kommer samlet på én gang, og det er vanskelig å huske de lysere stundene vi også har.

Når vi opplever dette, er det viktig å heller ikke skyve de tunge følelsene bort. Bli i det som er, selv om det er vanskelig. The only way out is through.. Dette er lettere sagt enn gjort, men i gjennom yoga kan vi lære oss å stå i det som er, selv om det er ubehagelig, tøft og vanskelig. Huske å puste, og vit at ingenting varer evig.

I tillegg er det viktig å la glasset være halvfullt og ikke halvtomt. Hent frem de gode minnene og de gode stundene. Ros deg selv og de rundt deg.

Ikke minst - vær takknemlig, og ikke hig etter alt du ikke har, men gled deg over det som er. Vi har alle noe å være takknemlig over.

"Gratitude turns what we have into enough, and more;

it turns denial into acceptance,

chaos into order,

confusion into clarity...

It makes sense of our past,

brings peace for today,

and creates a vision for tomorrow."

- Melodie Beattie

Finn ut hva som gjør det glad - virkelig glad. Når du trenger å løfte deg selv litt opp, er det viktig å vite hva som faktisk gjør deg glad. Dette kan være vanskelig for mange av oss, ofte er vi ikke helt sikre på hva det er som gjør oss glad. Hverdagen suser forbi og vi glemmer å legge merke til de små tingene som gir oss glede.

Her er noen spørsmål som kan sette i gang prosessen:

 • Når var siste gang du var kjempe glad? Hva gjorde du?

 • Se igjennom bildene dine i albumer, eller på sosiale medier, og dersom du finner noen bilder der du virkelig var kjempe glad, så skriv ned akkurat hva du gjorde i det øyeblikket, og hvem du var sammen med.

 • Når var siste gang du følte deg tilstede og virkelig i øyeblikket? Hva gjorde du?

 • Hva har hjulpet deg ut av et dårlig humør tidligere?

 • Når var siste gang du var fornøyd med deg selv og din innsats - siste gang du ga deg selv en mental highfive?

Vær så spesifikk som du kan, og finn ut hva det var som gjorde deg glad i akkurat det øyeblikket. Var det naturen rundt deg? Menneskene du var sammen med? Var det fordi det var stille rundt deg og du fikk være alene?

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor det kan være lurt å kategorisere lykken! Her finner du fire spørsmål som kan hjelpe deg på veien:

 • Hva gjør deg glad i relasjoner med andre mennesker? Lunsj med gode venner? Dype meningsfulle samtaler med en du er glad i? Eller kanskje

 • Hva gjør kroppen din glad? Dette trenger ikke å bare være bevegelse/trening. Kanskje en massasje? Eller hverdagslige ting som et lite fotbad, å børste håret, ta et bad, å ligge i en varm seng i et kaldt rom?

 • Hva gleder deg rent intellektuelt? Hvilke tema liker du å snakke om, lese om?

 • Hva gleder sansene dine? Lukter, sanseinntrykk, kunst, rent sengetøy, eller bare det å se en solnedgang/soloppgang?

Vis hensyn til deg selv, og vit at ingen går igjennom livet uten å oppleve både tunge og lyse tider. Å leve betyr å oppleve begge deler, og vite at verken det gode eller vanskelige varer evig. Pust igjennom det, og kanskje bruk tipsene nevnt over til å glede hjertet ditt ♥ Og husk at det er ingen skam å be noen om hjelp, og få noen å støtte seg på.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle
 • Snapchat - Black Circle
bottom of page