top of page

Gjestelærere og inspirasjonskilder - Greville Henwood

Fremover i høst er vi så heldige å få besøk av unike gjestelærere og inspirasjonskilder på YamYoga, og vi er allerede i gang med å telle ned dagene til fantastiske Greville Henwood kommer til oss siste helga i september!

Greville er yogalærer og grunnleggeren av GroovyKids Yoga, et internasjonalt yogaprogram for barn, og inspirerer med sin lekne tilstedeværelse og sin uhøytidelige tilnærming til yoga og yogafilosofi. Han er opptatt av at yoga skal være gøy, både for barn og voksne, og at det er viktig å finne sin "egen yogalærer" i seg selv ♥

Han kommer på besøk for å lære deg hvordan du kan dele yoga med barna rundt deg! Les mer om GroovyKids Yoga i blogginnlegget vårt her.

Litt om Greville:

Hva driver du med?

Jeg er yogalærer på fulltid, og grunnleggeren av GroovyKids Yoga. Jeg har undervist fulltid siden 1997, først til voksne mennesker, deretter til barn fra 2004/2005.

Det var absolutt ikke planlagt at det skulle bli sånn, men dørene åpnet seg slik. Og jeg mener det er slik du vet at du er på den riktige veien. Be livet om å vise deg riktig vei, og gå den veien der du møter minst motstand. Jeg ønsker ikke å prøve å tvinge livet eller hendelser til å skje, eller tvinge dører åpen. Be heller om at livet viser deg mulighetene, og vær åpen for at veien kanskje ikke går dit du først planlegger. Istedenfor å tenke på å oppnå og «få til» noe, er det bedre å føle seg frem, og spørre "hva føles bra for meg?".

Hva er yoga for deg? Yoga for meg er Groovyness! En Groovy plass!

Yoga er aldri likt for alle, du kan ikke få noen til å oppleve det samme som deg, men du kan gi de rom til å utfolde seg og ha sin egen opplevelse. Og det er det som er så fint med yoga.

Yoga er også inkludering. Inkludering av alle typer mennesker, men også inkludering av alle delene av oss selv. Sola skinner på absolutt alle, og gjør ingen forskjeller. Slik er det også med yoga.

Yoga har gitt meg en inngang til å forene, og se at ingenting er separat, men lever i harmoni med alt som er. Jeg prøver ikke å redde verden, men blir inspirert og motivert av å være en del av prosessen med å forene.

Hvem inspirerer deg?

Jeg blir veldig inspirert av de som kommer på klassene mine, spesielt barna som sier «wow!» i slutten av klassen, eller ler. Når det er tydelig av de er fylt av glede. En slags ordløs glede. Det er det som gjør at jeg fortsatt gjør det jeg gjør, og ønsker å dele yoga.

I tillegg inspireres jeg av:

 • Gode venner

 • Naturen, og steder der jeg ender opp med å si «wow!»

 • Store lærere igjennom historien, som; Jesus, Buddha, Mohammed, mor Theresa, Dalai Lama, Ghandi.

 • Mamma, Pappa, bestemor

 • The Beatles!

 • Jeg drives også av mitt eget ønske om å minne andre på sin sanne natur. Jeg kan ikke «vekke» opp andre, men jeg kan ringe i bjellen som gjør at de kan våkne av seg selv.

Når man er ung, så ønsker man gjerne å forandre verden. Men som regel endrer dette seg når man blir eldre, og det gjorde det for meg også. Jeg ønsker ikke å forandre hele verden, men jeg ønsker å bidra med min del, igjennom å undervise yoga til barn.

Jeg har ennå ikke opplevd å bli tom av energi av å holde en Groovykids klasse. Jeg blir alltid fylt opp av masse inspirasjon, energi og glede!

Har du noen gode råd til de som er både ny og erfaren innen yoga?

 • Husk at du ikke vet «alt». Tiden vår er satt sammen av øyeblikk, og er ikke lineær.

 • Du må derfor aldri slutte å lære, og dette betyr nødvendigvis ikke å lære nye yogaposisjoner, men å lære i andre deler av livet og yogaen.

 • Slutt aldri med å stille deg selv spørsmål, hvorfor du er her, hvorfor gjør du det du gjør. Og aldri slutt å be om hjelp og veiledning fra andre. Dersom du stadig stiller spørsmål, vil du få svar.

 • Du må heller aldri tro at det du har funnet gjør at du er ferdig å «søke». Du må alltid være villig til å starte igjen.

 • Ingen lærer eller noen fra utsiden kan vise deg det du søker. De kan vise deg veien, men det beste du kan gjøre for deg selv er å holde opp et speil.

 • Aldri la noen få deg til å føle deg motløs eller stoppe deg, ikke tro at de har alle svarene. De er også på en egen vei og prøver å finne ut av ting.

 • Det har ikke så mye å si HVA du gjør, men det er viktig at du føler at du utgjør en forskjell i det du gjør.

Jeg vokste opp i et hjem hvor dette ikke var fokus, med foreldre som ikke var motivert av det som føltes bra.

Men jeg har lært at det viktigste her i livet er ikke pengene du tjener, men hvordan du føler deg i det du gjør. Ikke baser avgjørelsene dine på følelser (som er midlertidige), men på tilfredshet.

- Yoga makes sence because its not about healing everything, but including everything.

Motto: - Every kid is groovy! Er det noe jeg har lært i løpet av livet mitt på denne planeten, så er det nettopp dette. Mitt mål er at alle på planeten til slutt kan denne setningen. At barn lærer at det finnes noe som er utenfor "rett" og "galt". Yoga tilrettelegger for nettopp det. Her er det ingen konkurranse, vi skal ikke bli bedre. Vi er bra nok, og solen skinner på oss alle ♥

__

Greville kommer til YamYoga lørdag 30. september til søndag 1. oktober. Du trenger ingen kunnskap om yoga fra før for å bli med! Les mer her.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle
 • Snapchat - Black Circle
bottom of page