top of page

Grønt Skifte - vårrengjøring for kroppen din

Nå er det kun noen uker igjen til byttedagen vår "Grønt Skifte", som holdes lørdag 25. mars og kanskje har du allerede startet med å rydde i klesskapet ditt? Vi har tidligere delt noen tips og råd til hvordan du kan komme i gang, i dette blogginnlegget og anbefaler deg å ta en titt der før du begynner. Er du i gang håper vi du kjenner på den gode følelsen dette kan gi. Mest sannsynlig vil du føle deg litt "lettere" og enda mer klar for den nye sesongen ♥

I tillegg til å rydde og rengjøre hjemme i forbindelse med våren, kan det være godt å også rengjøre kroppen. Selv om våren kan gi oss mer energi når de lysere dagene endelig kommer, er det vanlig å også føle seg litt tom for energi.. Etter den lange vinterdvalen kan det hende du føler deg litt tung i kropp og sinn. Uansett hvilken ende av skalaen du befinner deg på, kan det være godt med en liten innvending vårrengjøring.

Vi foreslår å starte den nye sesongen med å riste av deg vinteren og varme opp kroppen med litt fysisk aktivitet. Kom deg ut på turer, prøv ut nye treningsmetoder, og kom deg på yoga ;)

Vi har full timeplan med klasser for alle og enhver, og du kan også gjøre yoga hjemme! Sett av 10-15 minutter, og beveg kroppen igjennom rolige og styrkende øvelser.

Under finner du en 10 minutters yoga-flow, som du fint kan gjøre hjemme. Denne passer for både nybegynnere og erfarne. Kanskje vil du utfordre deg selv, og sette et mål om å gjøre denne hver dag i noen uker? Vekk opp kroppen fra innsiden og ut, og se hvordan du føler deg etterpå.

Denne kan gjøres hvor som helst og når som helst, gjør den gjerne med en gang du våkner om morgenen, i senga om du har plass :)

En innvendig vårrengjøring kan også være det å rense systemet med god, sunn og fersk mat! Dette er en fin tid for å endre litt i dietten, kanskje vil du også prøve deg på å halvfaste. Fasting kan være en fin måte å kickstarte sunnere vaner, og kan være et hjelpemiddel til en bedre helse. Halvfaste vil si at du dropper fast føde før kl 12.00. Gjør dette et par-tre dager, og se hvordan du føler deg. Du kan lese mer om faste her og her. Husk å ta hensyn til deg selv og lytt til kroppen, dersom du føler deg svimmel og uvel må du avbryte fasten med en gang.

I YamYoga Shopen vår selger vi masse god te, både Pukka og YogiTe, som virker rensende på kroppen. Kanskje kan du droppe noen kopper med kaffe, og heller drikke deilig grønn te, som også fungerer som en detox.

Et annet forslag kan være å utfordre deg selv med å kutte ut noe av det du føler deg "avhengig" av - som sukker, ferdigmat eller salt mat.

Dersom du bestemmer deg for å gjøre noe av dette, anbefaler vi at du sier det høyt til noen du kjenner, og kanskje finner noen du kan gjøre det sammen med! Ingenting er bedre enn å ha noen å støtte seg på!

Jeg og Marit har bestemt oss for å ha en sukkerfri måned i hele mars. Kanskje du vil være med på det? Vi er ikke fanatisk, men har satt som mål å holde oss unna søtsaker, og sukker i kaffe og lignende :) Når du har gjennomført 1 måned, kan du se om du ønsker å utvide til flere måneder, eller kanskje et år!

Finn en måte å gjøre innvendig vårrengjøring på - som passer best for deg! Trenger du flere tips, foreslår vi:

1. Drikk sitron- og ingefærte med en gang du starter dagen din! En fantastisk måte å "få i gang" systemet på. Oppskrift finner du her.

2. Lag en hjemmelaget kropps-skrubb av olivenolje og kaffegrut (helst økologisk), og skrubb kroppen fra topp til tå!

3. Drikk mer vann, både på morgenen, igjennom dagen din, og på kvelden. Ta med deg en drikkeflaske på jobb, og kanskje sett en påminner via mobilen.

Har du noen gode tips du vil dele med andre, skriv gjerne en kommentar under.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page