top of page

Grønt Skifte - Rydd i hjemmet!

Tenker du ofte over hvor mye du har rundt deg som du aldri bruker? Visste du at hver nordmann har i snitt 359 klesplagg i garderoben, og at hvert femte plagg henger ubrukt?

Lørdag 25 mars holder vi Grønt Skifte på YamYoga - en byttedag for å finne nye hjem til tingene du ikke trenger lenger, og for å finne nye skatter til garderoben din!

Vi vil derfor fokusere på vårrengjøring både fysisk og mentalt over de neste ukene her på bloggen frem mot byttedagen, og gi deg gode tips og råd. Vi fokuserer på å rydde opp og rydde ut i:

- Hjemmet

- Kroppen

- Sinnet

- Hjertet

Vi starter altså det hele med tips og råd til å rydde i skapet hjemme, og håper du vil sette av litt tid til dette den neste uken. Gjør deg klar til våren, sammen med oss! ♥

Ettersom vi i Norge har fire sesonger, og må tilpasse garderoben deretter, kan det være lurt å først organisere en vinter-garderobe og en sommer-garderobe. Dette betyr ikke at du skal ha enda flere klær, men at du sorterer klærne etter sesong, og pakker vekk de varmeste vinterklærne du ikke kommer til å bruke når sommeren er på vei.

Når du har delt opp garderoben, anbefaler vi at du går igjennom følgende steg:

1. Start med en notatbok, og skriv ned spørsmål du vil stille deg selv for hvert plagg, for eksempel: -- Bruker jeg faktisk denne, har jeg brukt den i løpet av de siste to årene? -- Passer den i størrelse, og er den komfortabel? -- Går den sammen med de andre klærne i garderoben?

2. Ta ut alle klærne, og samle de på en plass - enten på sengen eller gulvet. På denne måten får du en bedre oversikt over hva du faktisk har!

3. Sorter klærne i kategorier, som; bukser, gensere, topper, undertøy, jakker osv.

4. Gå igjennom hver kategori, løft opp ett og ett plagg og still deg selv spørsmålene du har skrevet ned.

Vær kritisk, og legg plagget i en JA-kurv for å beholde, eller i en NEI-kurv for å donere bort. Dersom du er flink til å sy-om klær kan du lage en egen kurv for de klærne du ønsker å sy om.

Etter du har gått igjennom alt, legger du klærne som ligger i JA-kurven pent tilbake i skapet. NEI-kurven tar du vare på, frem til lørdag 25. mars! Husk at det du skal donere bort bør være rent og i fin stand. Er noe ødelagt kan du ta det med til Fretex (ja de tar i mot både slitte og ødelagte klær - det som ikke kan brukes lenger går til materialgjenvinning eller energigjenvinning). Har du noe ekstra fint som du ønsker å selge, finnes det mange apper for det!

5. Feire deg selv og at du har tatt det første steget i vårrengjøringen!

De samme stegene kan du gjøre med sko, vesker og lignende.

“Concern yourself less with possessions. Concern yourself more with living."

Lykke til, og send oss gjerne bilder, snap eller del på facebook/instagram ved å bruke #grøntskiftepåyamyoga !

Du kan lese mer om vårkampanjen vår, med spennende workshops og tilbud her.

* Vi har hentet inspirasjon både fra bloggeren http://muchelleb.com.au/ og fra boken av Marie Kondo - The Life-Changing Magic of Tidying Up. Ønsker du å lese mer om hvordan du kan rydde og forenkle hjemmet ditt anbefaler vi at du sjekker ut disse :)

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page