top of page

Gjestelærere og inspirasjonskilder - møt Daniella

For to uker siden var vi så heldige å få besøk av herlige Daniella Broche her på YamYoga. Med fulle klasser både fredag og lørdag fikk hun dele litt av sin kunnskap med oss, igjennom klasser for både nye og erfarne yogis. Daniella har base i Oslo hvor hun driver et eget yogastudio, og hun har undervist yoga på fulltid siden 2013.

Daniella underviser med en myk og omsorgsfull tilnærming, og ønsker å guide deg til å oppdage hva yoga er for deg. Hun mener det er viktig å ha en balanse mellom styrkende og restorativ yoga, og underviser begge deler i sitt studio i Oslo.

Med sin forkjærlighet for kreative sekvenser, inviterer hun deg til å slippe litt på det alvorlige, og utforske hva kroppen din er i stand til når du er fri og nysgjerrig på matten. Mens fredagens "BodyBliss" klasse ble brukt til å lande litt, og utforske kroppen igjennom dype yin-posisjoner med lange hold, ble lørdagens "OPP-NED" workshop brukt til å både leke litt og utfordre tankegangen - rett og slett snu litt opp ned på perspektivet!

Klassene ble bygd opp slik at absolutt alle kunne være med, selv om man er ny til disse posisjonene. Det er ingenting som er om å gjøre, ingenting å bli "flink" til, her skulle vi bare utforske. Vi gikk også sammen både to og to, og tre og tre for å hjelpe hverandre. Teamwork!

Daniella forteller at hun gjennom hele livet har søkt seg til utfordrende sporter som judo, jiu jitsu og bryting. Når hun oppdaget yoga og var på vei hjem fra en av de første klassene husket hun at hun tenkte "her er det en følelse som ikke er helt kjent". Det viste seg at hun var så vant til å ha vondt i kroppen etter en treningsøkt, at hun først ikke skjønte hva det var. Som kampsport-utøver var hun vant til å gå fra trening med et smil, men også med blåmerker og skrubbsår - "yoga var noe helt nytt for å si det mildt".

Litt mer om Daniella:

Dette driver jeg med: De seneste årene har jeg undervist yoga på heltid. De siste årene har det vokst et ønske om å starte mitt eget studio og ifjor åpnet jeg DaRe Yoga i Lillestrøm (Oslo) sammen med en god venninne.

Yoga for meg:

Yoga for meg er en mulighet til å koble helt ut verden samtidig som jeg blir mer levende i den og takknemlig. Yoga åpner en plass der vi kan være nyskapende og nysgjerrig og utforske hvem vi er og hvem vi vil være. Fremfor alt gir det ro og stødighet i livet, det hjelper mot stress og dramatikk. Når jeg er sliten eller har hodepine går jeg på matten og beveger meg gjennom meditasjon, pusteteknikker og de fysiske stillingene. Etter kort tid er alt det destruktive borte.

Min yogaretning: Jeg underviser Vinyasaflow, Rocket yoga (ashtangainspirert), yin yoga og restorativ yoga. Man kan vel si at disse er yin og yang til hverandre. To av dem er veldig fysisk krevende, mens de andre to er ekstremt beroligende og nærende/omsorgsfulle. Jeg mener det er viktig med balanse i yogapraksisen sin, som i resten av livet.

Yogier jeg inspireres av:

Jeg har ikke noen idoler i den forstand man ofte bruker ordet. Men jeg blir alltid så utrolig imponert og inspirert av alle mine elever som gang på gang møter opp med et smil og viser hva det vil si å ta yoga ut fra matten og inn i livet.

Mitt yoga- eller livsmotto: Hvis jeg skal finne en ting som jeg tror kan gjøre oss lykkelige så er det å ta livet litt mindre alvorlig. Som voksne kan vi finne mange unnskyldninger til å være sliten/uærlig/sinna/grådig;

- Jeg er sliten fordi jeg skal rekke alt dette.

- Jeg må ha disse pengene for å få kjøpt meg alle ting jeg "trenger".

- Jeg var uærlig fordi jeg ikke klarer å håndtere at ikke alt jeg gjør er perfekt.

Er det en redsel for at alt kommer gå feil hvis vi ikke biter sammen kjevene og farter rundt alt vi klarer? Har vi kanskje fått lært oss at hvis man ikke ser alvorlig på ting vil det gå galt for oss i livet? Vi tenker lett at alt er så alvorlig og maler ofte opp en mørk, dramatisk fremtid der alt vil gå galt hvis vi ikke får til alt som vi har tenkt oss. Vi stresser og bruker ofte ord som "må", "burde" og "skal" i våre tanker. Vi må rekke alt dette, burde vært der for venninna samtidig som vi jakter på den nye stillingen på jobben uten å tenke over hvorfor vi vil dit. Barn og dyr er kloke. De smiler masse, er lykkelige og forholder seg mer til det som skjer nå enn det som kommer i fremtiden. Med et åpent sinn vil du både skape og tiltrekke deg ro, og fra min egen erfaring så vil mange ting faktisk løse seg av selv selv.

Tusen takk for besøket Daniella! Vi gleder oss til du kommer igjen ♥

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page