top of page

Bli kjent med våre lærere - Maria

Det jeg elsker mest med yoga er at vi er bra nok akkurat som vi er både du og jeg ♥

Jeg har alltid vært aktiv, som barn drev jeg mest med dans, ski og fotball. Fra jeg var 18 år begynte jeg å trene gruppetimer på treningssenter, og har nå vært instruktør i mer enn 20 år på 3T, SATS, TREN, FRISK-senteret og grupper for Frisklivssentralen. Jeg har undervist grupper for alle aldre, fra mor-barn grupper og familiegrupper, til Seniortrim. Januar 2008 ble mitt første møte med Asthanga Yoga på Yogaform med Anders Lien. Det ble en ny retning for meg og jeg startet en reise innover. Det handlet ikke lengre om å forsøke å tilfredsstille alle andres krav og forventninger; hvor mange overtidstimer jeg burde jobbe, hvor tynn jeg burde være, hvor flink småbarnsmor jeg skulle være, hvor god kone og hvordan jeg skulle være grunnmuren i familien... For det var nok av roller som skulle fylles. Første gang jeg skulle ligge i avspenning gikk følgende mantra gjennom hodet: «Det kommer til å klikke for meg, jeg kan jo ikke bare ligge her». En god del har skjedd siden da og nå nyter jeg hver avspenning, selv om tankestrømmen fremdeles kan være utfordrende. Jeg er en aktiv sjel og liker både de rolige og mer krevende delene av den fysiske yogaen.

I praksisen min har jeg fått jeg en arena og en anledning til å kjenne etter – hvem jeg er og hvordan jeg har det, og ikke minst akseptere det som er! Jeg har stor glede av å dele fysisk aktivitet med barn, og i tillegg til yoga for voksne – underviser jeg FamilieYoga, utviklet etter konseptet Groovykids Yoga, en leken, energisk form som jeg trives godt med. Det er herlig å oppleve barnas spontanitet og ærlighet – og det føles godt å få bidra med en arena for barn som er fri for konkurranse og prestasjonsfokus.

Jeg har praktisert jevnlig på YamYoga siden starten og fått med meg Workshops med bl.a Vibeke Klemtsen og Yamuna Devi. Sommeren 2013 var jeg på D.Y.P. Teacher Training på Yoganoor i Oslo, og våren 2016 Groovy Kids Teacher Training med Greville Henwood på YamYoga. Treningsutdanningen min har jeg gjennom SATS skolen og Norges Idrettshøgskole. Som lærer setter jeg stor pris på møte med hver og en av dere. Jeg er takknemlig for alt dere lærer meg og for å kunne dele av min kunnskap og erfaringer.

Dette driver jeg med:

  • Fulltidsjobb på BRISK (Brisk er en arbeids- og inkluderingsbedrift, med hovedfokus på tilbakeføring av mennesker til arbeidslivet, igjennom gode og forutsigbare rammer i trygge omgivelser)

  • Har 2 barn og en hund, kjæreste og 3 bonusbarn

  • Fritidsinteresser som for tiden dyrkes: Dans og turgåing med og uten ski

Yoga for meg: Yoga er en del av livet mitt. Det er medisin for kroppen min, det er ro i sjela, samlende for topplokket og glede for hjertet.

Min favorittretning: Må jeg velge en? Jeg digger lekenheten i Acro og Groovykids. Ashtangaen var den som vekket meg og som gir meg styrke. Mens rolig avspennende yoga som MYK, er vel den som gjør mest med meg og bringer meg tilbake i balanse.

Yogier jeg inspireres av: Stort sett alle Yogier som krysser min vei….små og store, kjente og ukjente.

Mitt Yoga-Motto: Pust – bare pust!

_

Maria underviser både på YamYoga MYK og FamilieYoga hos oss ♥︎

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page