top of page

Noen ganger trenger man litt påfyll - inspirasjonstur til Oslo

Noe av det beste du kan gjøre for kroppen din, spesielt for immunforsvaret og nervesystemet, er å kose deg. Det å hvile, og gjøre hyggelige ting over tid er viktig for at du skal ha det bra, og spesielt viktig for å motvirke stress.

Hvordan du koser deg kan jo være nokså subjektivt, og det er viktig å finne ut hva det betyr for akkurat deg. Det kan være så mangt, alt fra kanskje å ta et glass vin med gode venner, til en film alene i sofaen, å leke med barn, eller kanskje å fordype deg i noe du elsker å gjøre. Forrige helg bestemte jeg meg for å gjøre sistnevnte, og hoppet på et fly til Oslo for å kose meg litt på Oslo Yogafestival.

Det er viktig med litt påfyll i blant, og for oss som yogalærere er det spesielt viktig å ikke miste fokus på vår egen yogapraksis, og finne inspirasjon når det trengs. Ikke minst må vi finne en balanse i det å både ha yoga som jobb og som en hobby. Du må gi til deg selv, før du kan gi av deg selv.

På en Yogafestival, som på de fleste yogasteder, er du velkommen både om du er ny eller erfaren. Her kan du få en liten smakebit på hva yoga kan være, eller fordype deg litt i en spesiell retning, og møte inspirerende lærere fra både nært og fjernt.

Yoga kan jo være så mangt, og her kan du utforske de utallige retningene som yoga har tatt, alt fra poweryoga, vannyoga, Kundalini, Jivamukti, Ashtanga, Virya, sjokolademeditasjon og så videre! Det er utrolig interessant å prøve ut de ulike retningene, og se hva yoga-verdenen har å by på. Noen retninger er veldig tradisjonelle, og andre er mer "ny".

Denne gangen prøvde jeg blant annet flyvende yoga! Her gjør du ulike yogaposisjoner mens du enten sitter eller lener deg på en "yogasvinge" som er festet i taket (laget at det samme sterke nylonstoffet som fallskjermer).

Veldig gøy og spennende å prøve. I tillegg ble det deilig Yin, livgivende Jivamukti og noe som kalles YogaLab - med fokus på organene i kroppen, denne gangen var det hjertet og lungene.

Etter to dager med ulike klasser, workshops og foredrag, sitter jeg igjen med mye inspirasjon og glede. Noe av det jeg synes er så fint med yoga er at det nettopp er så mye forskjellig å velge imellom. Og selv det finnes mange ulike retninger, er alt basert på det samme - yoga er yoga. "Same, same, but different." Og ingenting er "bedre" enn noe annet.

Temaet for årets festival var "min yoga - min vei". Alle lærerne var innom temaet, og nevnte sin egen yoga-reise, og hvor viktig det er at du finner din egen vei. Prøv ut forskjellige klasser og lærere, les om både teknikk og filosofi, og finn ut hva som resonnerer med deg, og hva yoga betyr for deg.

Alt i alt en utrolig gøy og interessant helg. Jeg er glad for å ha dykket litt dypere ned i yogaverdenen, og prøvd ut litt forskjellig, og samtidig er jeg glad for å ha funnet litt av "min" vei. En yogaretning basert på både pust og bevegelse, som kan tilpasses alle og som kan variere fra myke til mer styrkende flyt-sekvenser, og ikke minst budskapet vi formidler på YamYoga som resonnerer med meg - at vi alle er bra nok akkurat som vi er.

Det er min yoga. Og jeg må stadig på matta for å minne meg selv på det. Puste, bevege meg i kontakt med kroppen, og huske - jeg skal ingenting, skal ikke bli god, skal ikke bli bedre, skal ikke "fikses", fordi jeg allerede er bra nok.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page