top of page

YamYogas boktips - Yoga når det gjelder

Dagene suser forbi, denne uka er det allerede februar, og vi tenker det passer fint med et nytt boktips på bloggen vår! Vi har nå mange gode bøker i YamYoga Shopen som vi kan anbefale, alt fra mer bøker som handler om yoga-teknikk og den fysiske yogapraksisen - til bøker som handler om de filosofiske delene av Yoga, og hvordan Yoga kan brukes i hverdagen forbi den fysiske praksisen.

Denne månedens boktips er boka "Yoga når det gjelder - for oss selv, hverandre og tiden vi lever i" skrevet av Siw Aduvill.

Dette er en av de bedre yoga-bøkene vi har lest på lenge, og vi kan varmt anbefale den til absolutt alle som er nysgjerrig på Yoga, enten du er ny eller erfaren. Den er skrevet på norsk, er lettlest, og tar for seg Yoga forbi posisjoner og teknikk. Her får du en bedre forståelse for hva som skjer med deg når du utøver Yoga, og forfatteren tar det enda et steg videre og beskriver hvordan Yoga dermed kan påvirke livet ditt og samfunnet rundt deg.

Dette er en nødvendig og betimelig bok for tiden vi lever i. I en hverdag hvor vi stadig skal bli bedre og gjøre mer, er det lett at Yoga blir en del av dette - nok en arena hvor du skal bli "god" og nok en ting på gjørelisten..

I boka lar forfatteren deg se Yoga i et større perspektiv. Forbi dyrkingen av vårt eget individ og utvikling, og med eksempler på hvordan Yoga kan sees i en større sammenheng, og dermed påvirke samfunnet rundt oss på en positiv måte.

- Yoga handler virkelig ikke om å få berøre tærne sine med strake bein eller gå i bro, men å leve i den kroppen man har.

I dag kan du finne Yoga på mange arenaer. Både i sosiale medier (ofte med bilder av flotte mennesker som bøyer og strekker i alle mulige stillinger), og på treningsstudioer, bedriftshelsetjenester og ikke minst er det mange som gjør Yoga hjemme.

Dersom du baserer deg på inntrykkene du får via disse arenaene, er det lett å tenke at Yoga handler om mestring av fysiske øvelser, og mestring av å sitte stille og oppleve indre ro.

Mange kan nok få inntrykk av at Yoga handler mest om kropp, og det å få en slags klarhet og indre ro. I boka formidler Siw at Yoga handler om mer enn dette. Og at Yoga heller ikke er noe svevende og udefinerbart, men noe vi kan relatere til livet vi har og hverdagen vi lever i. Ikke minst at vi ikke skal bli bedre - men er gode nok som vi er!

Videre kan du lese ulike intervju og historier fra mennesker som både har tatt Yogaen innover og utover: og overført verdisett, tankegods og filosofi til noe som er større enn de selv - samfunnet rundt. Helt vanlige mennesker forteller hvordan de har tatt med Yogaen ut i verden både på lokalt og globalt plan - inspirerende lesestoff som gir innblikk i hvordan vi alle kan bidra positivt til samfunnet.

Dette er en bok som gir deg et godt innblikk i hva Yoga er, og endringer som skjer i kroppen som følge av Yoga - forklart fra forfatterens egen erfaring etter flere år med stress, utbrenthet og diagnosen kronisk utmattelsessyndrom (CFS). Det er spennende å lese om hvordan hun fant Yoga etter å ha blitt sykemeldt i jobben som sirkusartist(!), når kroppen plutselig sa stopp, og hun skriver med en stor dose humor og selvironi.

I tillegg vil boken hjelper deg å løfte blikket fra tradisjonell Yoga og sette den indre endringen inn i et samfunnsperspektiv.

Er du opptatt av Yoga vil du elske boka. Er du bare nysgjerrig på boka, vil du komme til å elske Yoga!

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page