top of page

Å starte dagen med Yoga

- "First I do the Yoga, then I do the things."

Heldigvis er det slik at yoga er godt for deg uansett hvilken tid på døgnet du velger å praktisere. Det viktigste er å finne et tidspunkt som passer best for deg, som du kan holde deg til, slik at yoga etterhvert blir til en vane - en del av hverdagen din.

Det kan derimot være vanskelig å holde seg til et fast tidspunkt i hverdagen, fordi dagene våre ofte er veldig uforutsigbare. Mye kan planlegges, men så dukker det opp ting, møter og hendelser som krever både tiden og oppmerksomheten vår, og da er det lett at yoga kommer litt på sidelinjen. Dette kan skje selv om du kanskje har praktisert i mange år - livene våre vil fremdeles være uforutsigbare uansett hvor mye yoga vi gjør, og noen ganger blir det bare sånn. Kanskje har du hatt en ekstra tøff og lang dag, sofaen virker mer fristende, og kroppen trenger hvile. Når dette skjer er det viktig å ikke banke seg selv opp. Det kommer en dag i morgen også.

Etter egen erfaring, ser jeg at det er lettere å holde seg til nye vaner, dersom du gjør disse tidlig om morgenen. De tidlige morgentimene før jobb/skole/barnehage klokken 8, er timer der du veldig sjeldent blir forstyrret. Solen har ikke stått opp ennå, verden ser ut til å gå litt saktere, og det er ingen møter som settes opp, ingen som ringer på telefonen - de fleste andre er enten opptatt med å stå opp og spise frokost, eller ligger og sover enda.

Disse stille morgentimene er derfor gull verdt, til å bruke på nye vaner du ønsker å sette - som en fast yogapraksis. Ingen uforutsigbare hendelser vil komme i veien (mest sannsynlig) og det beste av alt - kroppen er ladet opp etter en lang natt, klar for å bevege seg, full av energi.

Vi har nå hele fire deilige morgenklasser på timeplanen!

  • Morgenfugl mandager kl. 06.45 - 07.45

  • Ashtanga MYSORE tirsdager kl. 06.30 - 08.00

  • Morgenfugl onsdager kl. 06.45 - 07.45

  • Morgenfugl fredager kl. 06.45 - 07.45

Morgenfugl-klassene varer i 60 minutter, og her vil du få vekket kropp og sinn til liv, i ro og mak. Vi tar oss tid til å strekke på hele kroppen og varme opp systemet med dype pust og ulike varianter av solhilsner.

Mysore-klassen varer i 90 minutter, og du får tid til å gjøre hele første serien av Ashtanga Yoga systemet, eller så langt du kan/vil. Stine er der og veileder de som trenger det :)

Rull ut av senga, kom deg på matta, og start dagen på en deilig måte! Kanskje vil du føle deg lettere til sinns, og mer balansert - klar til å møte dagen og det uforutsigbare. Det er lettere å gi av oss selv, når vi har startet dagen med å gi til oss selv. Og det beste av alt - når kvelden kommer kan du slappe av og bruke tiden på det som krever oppmerksomheten din.

Tradisjonelt ble yoga gjort tidlig om morgenen, og solhilsen ble praktisert ved soloppgang. En helt fantastisk måte å starte dagen på! Noen av fordelene er:

  • Du setter tonen for resten av dagen. Hvordan du starter morgenen din har stor innflytelse på hvordan resten av dagen blir. Setter du av tid til litt stillhet, oppmerksom tilstedeværelse, og bevegelse, er sjansen stor for at du tar med deg denne roen videre ut i dagen din. Dette kan gjøre deg bedre rustet til å møte eventuelle utfordringer og stressende situasjoner. Det samme gjelder pusten din. Ved å fokusere på pusten i begynnelsen av dagen, vil du lettere holde dette fokus også videre, og kanskje puste litt saktere og mykere igjennom dagen.

  • Flere sunne valg. Den oppmerksomme tilstedeværelsen du etablerer, kan oppmuntre til flere sunne valg igjennom hele dagen. Kanskje vil du kjenne bedre hvilken mat kroppen synes det er godt å få påfyll av, og bli mer oppmerksom på hvordan søvn, tanker og kommunikasjon med andre påvirker deg både fysisk og mentalt.

  • Forbedrer kroppens funksjoner, som fordøyelse og immunforsvar. Kroppen produserer et stress-hormon kalt «kortisol» på morgenen for at du skal våkne og få en liten «boost». En stressende morgen vil øke dette nivået enda mer, som i det lange løp ikke er bra. En myk start på dagen med litt Yoga vil senke dette nivået, og la kroppen skifte til ro/hvile modus. Da får kroppen tid til å fokusere på viktige ting som å jobbe med fordøyelsen, immunforsvaret og stimulerer de indre organene. Kroppens funksjoner og hormonproduksjon kan gjenfinne balansen, en helsefordel både for hodet og kroppen.

Du kan lese mer om de mange fordelene med å gjøre Yoga om morgenen her.

Unn deg selv en god start på dagen din

Klassene koster et vanlig klipp // inngår i medlemsskap.

Du kan melde deg på via bookingsystemet vårt her.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page