top of page

Bli med på vår julekalender - YamYogas daglige julegleder!

1 desember er like rundt hjørnet, og kanskje er du allerede godt i gang med å planlegge julen og alt som hører med. Vi går inn i det som er en hektisk førjulstid for mange, med krav, forventninger, fristelser, og ekstra mange punkter på gjøre-listen. For de fleste betyr dette også en lang julegave-liste.

Mellom alle salgene, tilbudene og køene på kjøpesenteret, er det lett å glemme at de fleste av oss egentlig har nok. Vi har alle tingene vi trenger, og mer til. Det er hyggelig å glede både store og små med gaver, men kommer de faktisk til å bruke det de får?

Har du barn er det kanskje også forventninger i huset om få en julekalender som teller ned til selve julaften. Ønsker barna en pakkekalender kan det bli ekstra utfordrende - hvor finner du 24 små gaver, som i tillegg skal være nyttige, bli brukt i ettertid og ikke koste så mye?

Nå har det heldigvis dukket opp fine ideer til alternative, bærekraftige julekalendere på internett. Her får du kjempe gode ideer til andre type "pakker", som handler mer om aktiviteter og tid sammen. Denne aktivitetskalenderen som vi fant på nettstedet sortere.no, laget i samarbeid med bloggeren CasaKaos er kjempefin.

Vi har latt oss inspirere, og laget vår egen vri på en alternativ julekalender! Den er helt gratis, og krever ikke mye tid eller planlegging, og du kan være med sammen med familien din, eller alene.

Hver luke inneholder en aktivitet, som er forholdsvis enkel å gjennomføre, og som handler om medmenneskelighet og kjærlighet til deg selv og andre. Julekalenderen vil gi oss muligheten til å stoppe opp og pause i dagene frem mot jul - noe vi alle trenger.

Vi vil legge ut et bilde av en ny luke hver dag, både på facebook og instagram. Hvis du vil, kan du dele dine daglige julegleder med oss ved å legge ut ditt eget bilde av dagens luke!

Husk å tagg oss i bildet (@yamyoga) og bruk taggene:

En annen alternativ julekalender Bruk tiden og eventuelt pengene du ville brukt på kalendergaver til store og små, på å støtte ulike veldedige organisasjoner isteden. Sett av 5 – 10 minutt hver dag, velg en organisasjon og sett deg inn i det arbeidet de gjør, og du kan velge å donere et lite beløp til denne. Del gjerne daglig en oppfordring til å støtte organisasjonen i Sosiale medier også.

Eksempler på organisasjoner er;

- Leger uten grenser (se link) - Amnesty International (se link) - Dyrebeskyttelsen (se link) - Blå kors (se link)

- Kirkens sos (se link) - Kirkens bymisjon - Gled en som gruer seg til jul (se link) - Røde Kors (se link) - Regnskogfondet (se link) - WWF Norge (se link)

Ikke glem å gjøre plass - også i adventstida - for det jula egentlig handler om.... omsorg og medmenneskelig, kjærlighet, det å glede noen andre.... gjør plass for det du setter aller høyest, det du verdsetter mest, det du elsker over alt annet. Uansett hva eller hvem det er, eller på hvilken måte ♥

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page