top of page

Å lete etter noe - mitt møte med Yoga

Mitt møte med Yoga skjedde veldig tilfeldig, som med så mye annet i livet.

Jeg var ferdig med utdanningen min i utlandet, hadde flyttet hjem igjen til Ålesund, hadde fått meg "ordentlig" kontorjobb, og kjøpt meg egen leilighet. Startet voksenlivet.

Alle disse punktene var noe jeg hadde på sjekk-listen min. Du vet, den listen vi har i hodet (som jeg også skrev ned), over hvordan vi ønsker livet skal bli, ting vi vil gjøre, enten fordi vi ønsker det selv eller fordi vi tror vi ønsker det.

Opp igjennom ungdomstiden tenkte jeg at når målene og listen var oppfylt, DA skulle jeg endelig bli skikkelig lykkelig. Når eksamen var ferdig. Når jobben var min. Pengene. Leiligheten. Tingene..

Det var ikke det at jeg var ulykkelig, men jeg følte på en uro i kroppen, og så hele tiden fremover til det neste som skulle skje på listen…

Tilbake i Ålesund med listen oppfylt, følte jeg meg ganske tilfreds. I noen måneder..

Så startet tankene igjen. Hva nå da? Nye ting å sette på listen? En bedre jobb? Mann, barn og hus? Så et større hus? Tanker om de neste stegene.. da blir jeg vel ordentlig lykkelig og har lykkes med livet.

Etter et halvår hjemme i Ålesund var jeg rastløs og ute etter en hobby/treningsform - og fant tilfeldigvis YamYoga via Internett en dag.

Jeg kjente Marit fra før av da hun også er min tidligere sjef fra mine år som butikkansatt, og jeg hadde hørt at hun nå drev med Yoga.

Yoga hadde jeg vært så smått borti på treningssenter, men aldri helt satt meg inn i hva det var.

Jeg møtte opp på en drop-in klasse på YamYoga, ble ønsket varmt velkommen av Marit, og gjorde meg klar for å trene litt. Jeg oppdaget raskt at dette var noe mer enn bare fysisk trening. «Du er bra nok som du er» gjentok Marit flere ganger i løpet av klassen. Du kan visst ikke bli «god» i Yoga. Prestasjoner og mestring skulle vi legge fra oss ved døren.

Denne første klassen ble startet på et helt nytt kapittel i livet mitt.

Jeg fant noe mye mer enn en hobby og treningsform. Å forklare hva Yoga er og hva Yoga nå betyr for meg er vanskelig, men kort fortalt er dette mye mer enn å bøye og tøye. I denne mangetusenår-gamle tradisjonen/vitenskapen jobber vi med både hodet og kroppen, tankemønstre, vaner og væremåte, og setter det i et nytt lys. Noe som er like aktuelt i dag som for flere tusen år siden. Det handler ikke om å bli bedre, sterkere, flinkere - det handler om å lære seg å se og godta det som er her og nå. Pusten, deg selv, livet ditt slik det er. Og jobbe videre derfra med et utgangspunkt om at vi er bra nok. Har nok. Gjør nok. Å finne denne indre roen.

Når jeg ser tilbake på de siste årene, skjønner jeg at jeg virkelig var på "leting" etter noe da jeg kom inn på YamYoga.

Hva dette "noe" var er ikke godt å vite, men jeg trodde alltid det lå ved neste sving, og at jeg ville føle meg bedre så snart jeg kom dit.

Igjennom Yogaen og erfaringene jeg har gjort meg de siste 4 årene, har jeg lært at dette "noe" og denne lykken, virkelig kommer innenfra. Det høres kanskje kleint ut, men det er viktig å få sagt.

Lykken er ikke den nye bilen, det nye huset, den nye jobben. Lykken kommer ikke når du går ned i vekt, blir brunere og endrer på utseendet. Lykken ligger ikke "der ute", og den blir i allefall kortvarig om du leter etter den der.

Du kan være lykkelig sammen med andre mennesker, men dersom du i utgangspunktet ikke er lykkelig selv, så vil ikke dette vare. Alt disse tingene er fint å ha i livet ditt, og kan gjøre tilværelsen din veldig behagelig, men det du søker etter må du finne i deg selv.

Yoga-praksisen min har hjulpet meg å se at det er kun her og nå som gjelder. Det er ingenting i veien med å se fremover og planlegge, men jobb med å også lik deg selv slik du er akkurat NÅ, og vær fornøyd med det du har og den du er. Dette jaget etter det "neste" er ikke noe vi trenger å følge. Dette er ikke alltid like lett å snu om på dette, men må jobbes med. Og derfor vender jeg stadig tilbake på matten.

Mens livet fortsetter og tar ulike vendinger, er yoga-praksisen alltid der – til å ta meg ned til det som er her og nå, til å få meg til å se at ikke alt vi henger oss opp i er egentlig så viktig.

Dette "noe" jeg søker etter må jeg finne i meg selv

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page