top of page

Nyt en deilig start på dagen med YamYoga

Vi er nå allerede langt ut i september måned, og hverdagen er tilbake med de daglige rutinene og alt som følger med. Jobb, familie, venner, ærend og plikter fyller dagen, og kanskje har du klart å gjøre Yoga til en naturlig del av hverdagen eller uken din.

Det er utrolig mange fordeler knyttet til det å praktisere Yoga, og jo oftere jo bedre. Bare 10 minutt av dagen til litt Yoga kan utgjøre en utrolig stor forskjell på både sinnsstemningen og i kroppen.

Forhåpentligvis har du sett igjennom høstens timeplan, og funnet en klasse eller flere som du liker og som passer ditt tidskjema. Vi har stort sett fortsatt med klassene slik de var før sommeren, fordi dette ser ut til å «klaffe» for mange, med kun noen få endringer (som enda flere klasser) ♥

En av endringene vi har gjort er å legge til en formiddagsklasse. Vi vet at for enkelte passer Yoga best å gjøre på formiddagen, mens for andre passer det bedre på kvelden, og vi ønsker å imøtekomme de ulike ønskene dere har.

Vi har nå 3 formiddagsklasser, til ulike tidspunkt:

Fordele med yoga er som nevnt mange, og tradisjonelt ble Yoga gjort tidlig om morgenen for å få mest ut av godene av praksisen. Spesielt solhilsner ble praktisert sammen med soloppgang. Dette minner oss blant annet på at vi er en del av naturen, og rytmen som naturen følger. Det er også en måte å sette pris på solen, og alt den gir ♥

Noen av fordelene med en morgenpraksis er:

  • Du setter tonen for resten av dagen. Hvordan du starter morgenen din har stor innflytelse på hvordan resten av dagen blir. Setter du av tid til litt stillhet, oppmerksom tilstedeværelse, og bevegelse, er sjansen stor for at du tar med deg denne roen videre ut i dagen din. Dette kan gjøre deg bedre rustet til å møte eventuelle utfordringer og stressende situasjoner. Det samme gjelder pusten din. Ved å fokusere på pusten i begynnelsen av dagen, vil du lettere holde dette fokus også videre, og kanskje puste litt saktere og mykere igjennom dagen.

  • Flere sunne valg. Den oppmerksomme tilstedeværelsen du etablerer, kan oppmuntre til flere sunne valg igjennom hele dagen. Kanskje vil du kjenne bedre hvilken mat kroppen synes det er godt å få påfyll av, og bli mer oppmerksom på hvordan søvn, tanker og kommunikasjon med andre påvirker deg både fysisk og mentalt.

  • Forbedrer kroppens funksjoner, som fordøyelse og immunforsvar. Kroppen produserer et stress-hormon kalt «kortisol» på morgenen for at du skal våkne og få en liten «boost». En stressende morgen vil øke dette nivået enda mer, som i det lange løp ikke er bra. En myk start på dagen med litt Yoga vil senke dette nivået, og la kroppen skifte til ro/hvile modus. Da får kroppen tid til å fokusere på viktige ting som å jobbe med fordøyelsen, immunforsvaret og stimulerer de indre organene. Kroppens funksjoner og hormonproduksjon kan gjenfinne balansen, en helsefordel både for hodet og kroppen.

  • Redusert behov for kaffe. Yoga kan virke både beroligende og stimulerende. Du masserer de indre organene, får i gang fordøyelsen, øker blodsirkulasjonen, tøyer og lager plass i lunger, muskler og ledd; du vekker rett og slett opp «systemene» i kroppen. Humøret kan også bli betydelig bedre :) Kanskje føler du ikke behovet for å drikke så mye kaffe, resten av dagen.

  • Tid til deg selv. Har du ofte ambisjoner om å gjøre Yoga – men så tar hverdagen over? Da kan en morgenpraksis være veldig fint. Sett vekkerklokka på en halvtime tidligere, og sett av litt tid til deg selv. Og hvis du begynner senere på jobb, kan du gjøre Yoga på YamYoga først :) Det gir en god følelse og kan være lettere å fullføre - når du får praksisen unnagjort tidlig. På denne måten er du allerede ferdig før du skal på jobb, skole, eller gjøre ulike ærender, og trenger ikke tenke på når du skal få tid til yoga – resten av dagen. En disiplinert praksis kan også gi økt selvfølelse.

  • Bli bedre kjent med kroppen og sinnet. En morgenpraksis gjør deg mer oppmerksom på hvordan handlingene utenfor yogapraksisen din, påvirker deg. Føles kroppen tung, er det en mulighet for at du har spist litt for mye eller for sent kvelden før, og kroppen ikke har fordøyd maten ordentlig. Er kroppen trøtt og vond, har du kanskje presset deg selv litt for hardt i hverdagen og trenger tid til å hvile. Er hodet fiksert på en spesiell tanke eller bekymring, vet du at det er på tide å lytte og gjøre noe med saken.

  • Bedre holdning. Gjennom yogapraksisen blir du mer bevisst kroppsholdningen din, noe som du kan ta med deg inn i resten av dagen... Kanskje begynner du å legge merke til når du sitter/går med dårlig holdning, og kan rette deg selv litt opp. Dette forebygger nakke- og ryggskader, og er en fin vane å ta til deg.

Fordelene er mange, og disse vil du merke uansett om du praktiserer mest på morgenen, dagen, eller kvelden. Det viktigste er å få jobbet inn en vane som gir deg pusterom i hverdagen, enten dette er 10 minutter hjemme, eller på en klasse hos oss.

Du kan melde deg på våre formiddagsklasser her.

Vi ønsker gjerne å få tilbakemeldinger på om det er andre tidspunkt om morgenen som passer bedre for deg. Dersom etterspørselen er stor nok, er det muligheter for å etter hvert sette opp en morgenklasse for de som ønsker å gjøre Yoga før de starter på jobb/skole i 8-tiden.

Send oss gjerne en mail eller gi oss en tilbakemelding i kommentarfeltet ♥

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord
Følg oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Snapchat - Black Circle
bottom of page