YamYogas tips - oppskrift på deilig sitron-te
Dersom du har deltatt på noen av våre workshops/helgekurs har du kanskje også smakt på vår "berømte" sitron-te, laget med varmt vann, sitron, ingefær og honning.
Denne teen er en storfavoritt hos mange, og i tradisjon tro laget vi teen også nå i helgen, og serverte imellom klassene og workshopene med Yamuna ♥
Flere har spurt etter oppskriften, som egentlig er veldig enkel. Teen har kun fire ingredienser, og du velger selv hvor mye du vil bruke av alt - ta gjerne litt på øyemål og smak deg frem, det gjør vi!

Du trenger altså varmt kokende vann, sitron, honning og ingefær.
Til helgens te, brukte vi følgende antall:
- 6 sitroner
- 2 ingefær-roter
- masse vann (ca 7/8 del av termosen eller koppen skal være vann)
- en "dæsj" med honning
Vi skrellet og vasket sitronene og ingefæren før vi deretter juicet disse, og hadde juicen i en flaske.


Denne essensen kan du ha i kjøleskapet, og blande ut med varmt vann og litt honning når du ønsker deg en deilig kopp te. Du kan også blande essensen i kaldt vann, om du ønsker en forfriskende kald drikke. Blant ut slik at ca 7/8 av glasset eller flasken er vann.

Kjempe godt! Og ikke minst veldig bra for kroppen:
Du får i deg masse C-vitamin
Sitron har en basisk effekt på kroppen (endrer ph-nivået), som igjen motvirker sykdommer
Sitron kickstarter forbrenningen i kroppen, og bedrer fordøyelsen
Ingefær bedrer opptak av næringsstoffer i kroppen, kan forhindre forstoppelse, og bedrer blodsirkulasjonen
Ingefær er naturlig slimløsende og har antibiotiske egenskaper som effektivt bekjemper forkjølelse og influensa.
Honning lindrer sår hals og styrker immunforsvaret
Teen er derfor veldig fin å drikke helt på starten av morgenen, før du spiser frokosten din, og spesielt nå om høsten når forkjølelses-sesongen har startet ♥
Reduser oppskriften om du kun ønsker å lage deg én kopp te. Da kan du bruke ca 1 sitron, 1-2 cm av ingefær-roten, sammen med vann og litt honning.
Har du ikke en juicer kan du presse sitronen, og raspe opp ingefæren. Det er også mulig å koke opp ingefæren på en kjele med vann, la dette stå og koke en stund, før du tar ut ingefæren og heller vannet i koppen sammen med saften fra sitronen.
Prøv deg frem, og nyt!
