YamYogas tips - oppskrift på deilig sitron-te

September 19, 2016

Publisert av

Dersom du har deltatt på noen av våre workshops/helgekurs har du kanskje også smakt på vår "berømte" sitron-te, laget med varmt vann, sitron, ingefær og honning.

 

Denne teen er en storfavoritt hos mange, og i tradisjon tro laget vi teen også nå i helgen, og serverte imellom klassene og workshopene med Yamuna ♥

 

Flere har spurt etter oppskriften, som egentlig er veldig enkel. Teen har kun fire ingredienser, og du velger selv hvor mye du vil bruke av alt - ta gjerne litt på øyemål og smak deg frem, det gjør vi!

 

 

Du trenger altså varmt kokende vann, sitron, honning og ingefær.

 

Til helgens te, brukte vi følgende antall:

- 6 sitroner

- 2 ingefær-roter

- masse vann (ca 7/8 del av termosen eller koppen skal være vann)

- en "dæsj" med honning

 

Vi skrellet og vasket sitronene og ingefæren før vi deretter juicet disse, og hadde juicen i en flaske.

 

 

 

Denne essensen kan du ha i kjøleskapet, og blande ut med varmt vann og litt honning når du ønsker deg en deilig kopp te. Du kan også blande essensen i kaldt vann, om du ønsker en forfriskende kald drikke. Blant ut slik at ca 7/8 av glasset eller flasken er vann.

 

 

Kjempe godt! Og ikke minst veldig bra for kroppen:

 

  • Du får i deg masse C-vitamin

  • Sitron har en basisk effekt på kroppen (endrer ph-nivået), som igjen motvirker sykdommer

  • Sitron kickstarter forbrenningen i kroppen, og bedrer fordøyelsen

  • Ingefær bedrer opptak av næringsstoffer i kroppen, kan forhindre forstoppelse, og bedrer blodsirkulasjonen

  • Ingefær er naturlig slimløsende og har antibiotiske egenskaper som effektivt bekjemper forkjølelse og influensa.

  • Honning lindrer sår hals og styrker immunforsvaret

 

Teen er derfor veldig fin å drikke helt på starten av morgenen, før du spiser frokosten din, og spesielt nå om høsten når forkjølelses-sesongen har startet ♥

 

Reduser oppskriften om du kun ønsker å lage deg én kopp te. Da kan du bruke ca 1 sitron, 1-2 cm av ingefær-roten, sammen med vann og litt honning.

 

Har du ikke en juicer kan du presse sitronen, og raspe opp ingefæren. Det er også mulig å koke opp ingefæren på en kjele med vann, la dette stå og koke en stund, før du tar ut ingefæren og heller vannet i koppen sammen med saften fra sitronen.

 

Prøv deg frem, og nyt!

 

 

Please reload

Publiserte innlegg

En lærer, mentor og venn

September 6, 2019

1/10
Please reload

Siste innlegg

September 25, 2019

Please reload

Arkiv