MARIT K. T. STINESSEN

Dette driver jeg med -
I denne verden er jeg medmenneske, yogini, mamma, datter, søster og venn. 

Jeg skiftet retning i livet etter mange år som leder i Retail - og i dag eier, driver og underviser jeg på YamYoga.

Min bakgrunn innen Yoga -
Yogaen kom til meg i 2007, da jeg gikk mitt første kurs i Ashtanga Yoga med Anders Lien På Yogaform Yogaskole i Ålesund. Han inspirerte meg til å begynne å undervise og jeg begynte så smått å holde klasser her i 2011. Grunnutdanningen min i Yoga(200t) har jeg fra Ashiyana Yoga Retreat-senter, Goa, India (2012), og 300t videreutdanning tok jeg hos Lea Loncar og Doug Swensson (2017) Underveis har jeg jevnlig fordypet meg hos kunnskapsrike lærere jeg inspireres av og ser opp til; Yoga as Therapy - Mark Stephens ( I regi av YamYoga, Ålesund 2018), Yoga Adjustments - Mark Stephens (2017), Holistisk Yoga/Holistisk Yoga Terapi- Anneli Mjøen (2018)  i tillegg til påbygginger med mellom andre Ezanne Newton Johnson, Yamuna Devi, Greville Henwood og Annie Carpenter. De viktigste lære-mesterene mine er likevel hver og en elev jeg møter på mattene når jeg underviser.  

 

Yoga for meg -

Min personlige yogapraksis gir meg et rom for tilstedeværelse, der jeg kan være i kroppen, sjelen og sinnet mitt, og akseptere - og romme - meg selv som jeg er. Jeg liker det totale fraværet av konkurranse og ambisjoner i yoga. Det vidunderlige paradokset er; Det er først når jeg aksepterer meg selv som jeg er at endring kan komme. Som lærer i en yogaklasse er jeg like mye elev som lærer. Jeg formidler yoga fra hjertet, med kjærlighet og respekt for den enkelte. 

 

På YamYoga underviser jeg -

Signaturklassene våre Myk, Flyt og Styrke og Ashtanga Yoga. I tillegg undderviser jeg private klasser en-til-en, yoga på jobben og happenings rundt omkring i ulike bedrifter, skoler og idrettslag. I mine klasser veileder jeg med glimt i øyet, nærvær, stemmen og hendene mine (hands on assists), og legger til rette for at du kan lytte innover og være tilstede i din egen personlige praksis. 

 

Min egenpraksis består av -

Egenpraksisen min er egentlig veldig variert. Daglig meditasjon og pusteøvelser er et viktig fundament for meg. Asanas - praksisen blir stadig mer intuitiv. Jeg lytter innover, og søker å gi meg selv det jeg behøver i øyeblikket, det være seg en kraftfull ashtanga- praksis, lekne inversjoner eller noen myke, restorative posisjoner. 

 

Jeg henter inpirasjon fra -

Først og fremst alle Yammerene som praktiserer hos oss - og lærer- kolleger som deler fra hjertet hver dag, samt mine kjære mentorer Lea Loncar og Yamuna Devi. 

Mark Stephens, DOug Swensson, Anneli Mjøen,  Ezanne Newton Johnson, Annie Carpenter, Greville Henwood, ALexander Medin og Pernille Bønkan er andre store inspirasjonskilder.

 

Kloke ord jeg ønsker å leve etter -
In the end only three things matter; 

How much you loved, how gently you lived and how gracefully you let go of things not meant to be ♥