ASHTANGA LEDET

Med en utforskende og skånsom holdning følger vi den tradisjonelle rekkefølgen i Ashtanga-systemets første serie.

 

Det viktigste kjennetegnet er vinyasa-prinsippet, som kombinerer pust og
bevegelse i en dynamisk flyt. Hver bevegelse har en tilhørende inn- eller utpust, og hver posisjon har et tilhørende fokuspunkt (drishti).

 

Vi praktiserer det som kalles "Primary" Solhilsner, stående og sittende stillingene frem til "båten" og avsluttende posisjoner.

 

Passer for deg som har gått Ashtanga Basic, eller kjenner litt til serien.

Ashtanga Ledet er en åpen klasse og du melder deg på gjennom medlemskap eller et klipp fra klippekortet ditt.

Mer om Ashtanga Yoga


AshtangaYoga er en tradisjonell yogaform – og består av en fast serie med posisjoner (asanas). Rekkefølgen av posisjonene er nøye sammensatt hvor hver asana forbereder for den neste. Det finnes flere serier i Ashtanga, og på YamYoga underviser vi med utgangspunkt i 1. serien. Denne inneholder posisjoner som åpner kroppen, gir økt styrke, utholdenhet, balanse og konsentrasjon.
 

Når du har lært det grunnleggende på et Basic-kurs og funnet trygghet på ledet klasse, anbefaler vi at du gir deg selv muligheten til å oppleve denne praksisen i din egen pust – på Mysore-stil (egenpraksis-klasser). Det er slik praksisen utøves tradisjonelt, som egenpraksis, gjerne med veiledning av lærer.
 

Med tillit til systemet og en regelmessig praksis vil du over tid oppleve den kraftfulle effekten denne yogaformen har, både fysisk og mentalt.
 

Ashtanga blir ofte beskrevet som meditasjon i bevegelse.

Om du ønsker kan du lese mer om Ashtanga Yoga på bloggen vår her og her!

TILBAKE TIL TOPPEN

© 2016-2020 Yamyoga / All rights reserved. Unauthorized use of any content or images is prohibited​.​