ASHTANGA BASIC - KURS

Ashtanga Basic // Kurs 8 ganger*


Et perfekt kurs for deg som liker rutiner, søker en kraftfull yogaform og vil ha en fast serie å forholde deg til. Den passer best om du har litt kjennskap til dynamisk yoga fra før.
 

Her lærer du deler av første serien i Ashtanga (Primary Series) - en gøy og energisk yogastil hvor pust og bevegelse knyttes sammen, En fast serie med posisjoner utøves i en lang flytsekvens ledet av pusten. På kurset lærer du om pusteteknikk, låser, solhilsner, de stående, noen sittende og de avsluttende posisjonene som praktiseres i den tradisjonelle første serien. Du blir også introdusert for tellesystemet i Ashtangayoga. Tempoet er moderat og du får mye forklaring.

AshtangaYoga er en kjempefin måte å trene på. Det er en kraftfull yogapraksis som styrker, øker fleksibiltet og klarhet i kropp og sinn, og beskrives ofte som meditasjon i bevegelse.

Gjennom kurset på 8 uker får du en progressiv gjennomgang av det grunnleggende i Ashtangasystemet. Etterpå kan du gå videre på Ashtanga Ledet (Half Primary), FreeFlow Egenprasis-klasser, eller gå en runde til for repetisjon.

 

Yoga handler om å bli kjent med oss selv, ta oss tid til å lytte til kroppen. Vi presser oss aldri inn i posisjoner som kroppen ikke er klar for, men lærer oss å kjenne etter og samtidig utfordre vår egen tankegang og egne grenser. Ikke minst lærer vi oss å puste, stresse ned og være tilstede her.
 

Kan du puste, kan du gjøre yoga ♥

Med en jevn praksis får du virkelig kjenne på alle de helsebringende effektene yoga har!

Kr. 1.500,- // 8 ganger
 

*Vi forutsetter 10 påmeldte for å gjennomføre kurset.

Mer om Ashtanga Yoga


AshtangaYoga er en tradisjonell yogaform – og består av en fast serie med posisjoner (asanas). Rekkefølgen av posisjonene er nøye sammensatt hvor hver asana forbereder for den neste. Det finnes flere serier i Ashtanga, og på YamYoga underviser vi med utgangspunkt i 1. serien. Denne inneholder posisjoner som åpner kroppen, gir økt styrke, utholdenhet, balanse og konsentrasjon.
 

Når du har lært det grunnleggende på et Basic-kurs og funnet trygghet på ledet klasse, anbefaler vi at du gir deg selv muligheten til å oppleve denne praksisen i din egen pust – på Mysore-stil (egenpraksis-klasser). Det er slik praksisen utøves tradisjonelt, som egenpraksis, gjerne med veiledning av lærer.
 

Med tillit til systemet og en regelmessig praksis vil du over tid oppleve den kraftfulle effekten denne yogaformen har, både fysisk og mentalt.
 

Ashtanga blir ofte beskrevet som meditasjon i bevegelse.

Om du ønsker kan du lese mer om Ashtanga Yoga på bloggen vår her og her!

TILBAKE TIL TOPPEN

© 2016-2021 Yamyoga / All rights reserved. Unauthorized use of any content or images is prohibited​.​